hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Sepsiszentgyörgy lakosságának több mint 75%-a már befizette a terület- és ingatlanadókat

2021.04.07

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága adatai alapján március 31-ig az adófizetők 75%-a már törlesztette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadó értékét. Ugyanakkor, a lakosság 60 százaléka a járművek utáni adót is befizette.

A jogi személyek esetében, 67 százalékuk törlesztette az ingatlanadót, valamint 55 százalékuk a terület és gépjárművek utáni illetéket.

Március 31-ig a 2021-es év helyi költségvetésbe befolyt összeg az alábbiak szerint alakul (a 2021-es évre számolt teljes összegből):

  • Ingatlanadó: természetes személyek 75,52%, jogi személyek 67,54%
  • Területadó: természetes személyek 76,58%, jogi személyek 56,28%
  • Járműadó: természetes személyek 59,11%, jogi személyek 55,85%

A tavalyi évhez viszonyítva 3-5%-al nőtt azoknak a személyeknek száma akik március 31-ig befizették a helyi adót.

A helyi adók befizetési határideje március 31-e volt az első félévre, valamint azok, akik eddig a az időpontig a teljes összeget törlesztették, 9%-os kedvezményben részesültek.

A második félévi adók és illetékek kifizetési határideje szeptember 30-a.

A határidő lejárta után, a fizetendő összeg értéke havonta 1%-al növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága továbbra is ajánlja a www.ghiseul.ro használatát a jogi és a természetes személyek részére egyaránt. Az online felület segítségével nemcsak az adókat és illetékeket lehet befizetni, de lehetőség van az aktuális tartozások és kifizetendő értékek ellenőrzésére is.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.