hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Sepsiszentgyörgy lakosságának több mint 75%-a már befizette a terület- és ingatlanadókat

2021.04.07

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága adatai alapján március 31-ig az adófizetők 75%-a már törlesztette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadó értékét. Ugyanakkor, a lakosság 60 százaléka a járművek utáni adót is befizette.

A jogi személyek esetében, 67 százalékuk törlesztette az ingatlanadót, valamint 55 százalékuk a terület és gépjárművek utáni illetéket.

Március 31-ig a 2021-es év helyi költségvetésbe befolyt összeg az alábbiak szerint alakul (a 2021-es évre számolt teljes összegből):

  • Ingatlanadó: természetes személyek 75,52%, jogi személyek 67,54%
  • Területadó: természetes személyek 76,58%, jogi személyek 56,28%
  • Járműadó: természetes személyek 59,11%, jogi személyek 55,85%

A tavalyi évhez viszonyítva 3-5%-al nőtt azoknak a személyeknek száma akik március 31-ig befizették a helyi adót.

A helyi adók befizetési határideje március 31-e volt az első félévre, valamint azok, akik eddig a az időpontig a teljes összeget törlesztették, 9%-os kedvezményben részesültek.

A második félévi adók és illetékek kifizetési határideje szeptember 30-a.

A határidő lejárta után, a fizetendő összeg értéke havonta 1%-al növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága továbbra is ajánlja a www.ghiseul.ro használatát a jogi és a természetes személyek részére egyaránt. Az online felület segítségével nemcsak az adókat és illetékeket lehet befizetni, de lehetőség van az aktuális tartozások és kifizetendő értékek ellenőrzésére is.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be