hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Sepsiszentgyörgy lakosságának közel fele már befizette a terület- és az ingatlanadókat

2021.03.03

Akik március 31-ig befizetik az éves helyi adójukat, 9 százalékos kedvezményben részesülnek.

A Közpénzügyi Igazgatóság adatai alapján március 2-ig Sepsiszentgyörgy lakosságának közel 50 százaléka már befizette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadókat. Ugyanakkor, a lakók közel 40 százaléka a járművek utáni adókat is törlesztette. 

Március 2-ig az ingatlan-, a terület-, valamint a járműadókból a helyi költségvetésbe befolyt összegek az alábbiak szerint alakultak (a 2021-es évre esedékes teljes összegből):

  • Ingatlanadó: fizikai személyek 42,06 %, jogi személyek 8,20 %
  • Területadó: fizikai személyek 48,96 %, jogi személyek 10,52 %
  • Járműadó: fizikai személyek 38,02 %, jogi személyek 17,01 %

A helyi adók befizetési határideje március 31-e az első félévre, mindazok, akik eddig befizetik az egész éves helyi adójukat, 9 százalékos kedvezményben részesülnek. A második félévi adók és illetékek kifizetésének határideje szeptember 30.

A határidő lejárta után, a befizetendő összeg értéke havonta 1 százalékkal növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

A tavalyi évtõl Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága kiterjesztette a www.ghiseul.ro felületet a jogi személyek részére is. Az online felületen az adók, illetékek és büntetések konzultálása és befizetése lehetséges.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.