hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta az idei éves költségvetést

2021.04.08

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa április 8-án egyhangúlag elfogadta Sepsiszentgyörgy 2021-es évre vonatkozó költségvetését. 

Amellett, hogy az idén több beruházás szerepel az önkormányzat tervei között, mint a tavalyi évben, a jelenlegi költségvetés összeállítása során nagy hangsúlyt kaptak azok a programok, amelyeknek célja különböző területek fejlesztése, így például az oktatás, egészségügy, környezet és gazdaság. 

Minden évben kicsit realista és pesszimista szemlélet szerint állítjuk össze a költségvetést, ennek összege azonban mindig növekszik az év végéig. A tavalyi költségvetés 149 millió lej volt, ez idénre 31 százalékkal növekedett, elérve a 195 millió lejes összeget.” – mondta Antal Árpád-András polgármester. 

Néhány területen az idei évre szánt összeg a tavalyi szinten maradt, így a közbiztonság, a kultúra, a szabadidő és a vallás, a mezőgazdaság és az erdészet. A kultúra területén az elmúlt évek során volt számottevő növekedés, idén ezért nem változott ez az összeg. 

A tavalyi évhez képest a legnagyobb növekedés, azaz 36 százalék, idén az oktatás területén figyelhető meg, összesen 42 millió lejt különítettek el a költségvetésben.

Ahogyan azt a tavaly a választási kampányban is megígértem, a jelenlegi mandátumban kiemelt figyelmet szentelünk az oktatás fejlesztésére, ami magába foglalja az infrastruktúrát, különböző programokat és ösztöndíjakat is.” – sorolta Antal Árpád.

Az egészségügy területén 50 százalékos, a szociális területen 39 százalékos, a szállítás területén 33 százalékos, míg a környezetvédelem területén pedig 32 százalékos növekedés szerepel a költségvetésben. 

A beruházásokat tekintve a lakásépítésre szánt összeget idén megduplázza az önkormányzat, így ez eléri a 25 millió lejt. Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei között szerepel fiataloknak szánt és ANL-s lakások építése, valamint szociális lakások építése európai uniós forrásokból az Őrkő negyedbe.

Az idei költségvetés közel egynegyedét Európai Uniós források teszik ki. Ez az év a fejlesztésekről fog szólni, és csak belépő lesz a 2022-es, még nagyobb fejlesztések évébe, amikor a legtöbb Európai Uniós pályázatot fogjuk lehívni Sepsiszentgyörgy történetében.” – hangsúlyozta Antal Árpád-András polgármester.

 

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.