hu
 
Péntek, 2020. Október 30.

Pontosítások a lakónegyedi bérelt parkolóhelyek meghosszabbításáról

2020.10.14

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten használják az online kommunikációs eszközöket, elkerülve a sorok és a torlódás kialakulását Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén!

Figyelembe véve, hogy a város több területén is lejárt az 5 évre szóló lakónegyedi parkolóhelyek bérleteinek érvényessége, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a bérletek további öt évre meghosszabbíthatóak. Ennek értelmében egy kérvényt szükséges leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztató és Iktató Irodájában. 

FONTOS! A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az Önkormányzat felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik elektronikus levél formájában küldjék el a kéréseket a petitii@sepsi.ro e-mail címre. 

Ugyanakkor a Közpénzügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a lakónegyedi parkolóhelyek bérlésének meghosszabbításához szükséges adóügyi bizonylat kiállítására a szakiroda kérése alapján kerül sor, ezért a bérlőknek nem szükséges személyesen igényelni és kiváltani az iratot.

A hosszabbításra vonatkozó kérvény a már kiküldött értesítés átvételétől számított harminc napon belül nyújtható be, ezért arra kérjük a lakókat, hogy a torlódás elkerülése végett ne az első napokban nyújtsák be az iratokat a Polgármesteri Hivatal székhelyén.

A lakónegyedi parkolóbérletek meghosszabbításához a következő iratokat szükséges eljuttatni: típuskérés (ezt megkapták az érinettek), személyazonossági igazolvány másolata (a parkolóhoz hozzárendelt lakcímmel), az autó (személyszállításra jogosult gépjármű) forgalmi engedélyének a másolata érvényes műszaki vizsga kíséretében. A parkoló bérleti díjának alapára nem változik, ugyanaz marad mint amivel a lakó a parkolóhelyet elnyerte (alapár vagy licitált összeg).

A leadott kérvény alapján számlázásra kerül a 2020-as év bérleti díjának hátralevő része, a bérlet lejárta és az év vége közötti időszak, valamint a 2021-es év bérleti díja. A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatjuk el a lakókhoz. 

Amennyiben a határidő lejártáig nem igénylik a parkolóbérletek meghosszabbítását, a parkoló bérleti joga megszűnik, eltávolítjuk a lezáró szerkezetet és a parkolóhelyet szabadnak nyilvánítjuk a következő bérbeadási folyamatra. Akik lemondanak a parkolóhelyről, a bérlet lejárta és a lezáró szerkezet leszerelésének dátuma közötti időszak bérleti díját is szükséges majd kifizetniük. 

Telefonközpont a koronavírusos személyek részére a családorvossal való kapcsolatfelvétel céljából
2020.10.29

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közösen a Kovászna Megyei Vöröskereszttel telefonközpontot hozott létre azoknak a koronavírussal fertőzött személyeknek, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudják felvenni a kapcsolatot a családorvosukkal.

Új alpolgármestere van Sepsiszentgyörgynek
2020.10.28

Az október 28-ra összehívott rendkívüli tanácsülés keretében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa megszavazta az új alpolgármesterek kinevezéséről és a szakbizottságok megalakulásáról szóló tervezeteket. 

Idén is igényelhető a fűtéstámogatás
2020.10.28

Az előző évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek.

Látogathatók a temetők a halottak napi hétvégén is
2020.10.27

Hétvégén, a halottak napja alkalmából látogatható a köztemető Sepsiszentgyörgyön. Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a temető területén is szükséges betartani az érvényben lévő egészségügyi előírásokat.

Újra külön gyűjtik a papírt
2020.10.27

November elejétől külön konténerbe kerül Sepsiszentgyörgyön a műanyag illetve a papír hulladék.