hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Pontosítások a lakónegyedi bérelt parkolóhelyek meghosszabbításáról

2020.10.14

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten használják az online kommunikációs eszközöket, elkerülve a sorok és a torlódás kialakulását Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén!

Figyelembe véve, hogy a város több területén is lejárt az 5 évre szóló lakónegyedi parkolóhelyek bérleteinek érvényessége, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a bérletek további öt évre meghosszabbíthatóak. Ennek értelmében egy kérvényt szükséges leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztató és Iktató Irodájában. 

FONTOS! A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az Önkormányzat felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik elektronikus levél formájában küldjék el a kéréseket a petitii@sepsi.ro e-mail címre. 

Ugyanakkor a Közpénzügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a lakónegyedi parkolóhelyek bérlésének meghosszabbításához szükséges adóügyi bizonylat kiállítására a szakiroda kérése alapján kerül sor, ezért a bérlőknek nem szükséges személyesen igényelni és kiváltani az iratot.

A hosszabbításra vonatkozó kérvény a már kiküldött értesítés átvételétől számított harminc napon belül nyújtható be, ezért arra kérjük a lakókat, hogy a torlódás elkerülése végett ne az első napokban nyújtsák be az iratokat a Polgármesteri Hivatal székhelyén.

A lakónegyedi parkolóbérletek meghosszabbításához a következő iratokat szükséges eljuttatni: típuskérés (ezt megkapták az érinettek), személyazonossági igazolvány másolata (a parkolóhoz hozzárendelt lakcímmel), az autó (személyszállításra jogosult gépjármű) forgalmi engedélyének a másolata érvényes műszaki vizsga kíséretében. A parkoló bérleti díjának alapára nem változik, ugyanaz marad mint amivel a lakó a parkolóhelyet elnyerte (alapár vagy licitált összeg).

A leadott kérvény alapján számlázásra kerül a 2020-as év bérleti díjának hátralevő része, a bérlet lejárta és az év vége közötti időszak, valamint a 2021-es év bérleti díja. A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatjuk el a lakókhoz. 

Amennyiben a határidő lejártáig nem igénylik a parkolóbérletek meghosszabbítását, a parkoló bérleti joga megszűnik, eltávolítjuk a lezáró szerkezetet és a parkolóhelyet szabadnak nyilvánítjuk a következő bérbeadási folyamatra. Akik lemondanak a parkolóhelyről, a bérlet lejárta és a lezáró szerkezet leszerelésének dátuma közötti időszak bérleti díját is szükséges majd kifizetniük. 

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén