hu
 
Péntek, 2024. Május 03.

Korkép fényképkiállítás

2011.06.23

Visszatekintés az objektíven keresztül

Nem mindennapi sajtó- és dokumentumfotó-kiállítás jelenti az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat következő állomását. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület közös szervezésében pénteken június 24-én, 18 órától a Lábas Házban nyílik meg két, meghatározó, egykoron Sepsiszentgyörgyön alkotó fotográfusnak, Bartha Árpádnak és Bortnyik Györgynek a városról készült felvételeiből összeállított kiállítás. A Korkép címet viselő tárlat anyaga a megyeszékhely életének 1966 és 1981 közötti korszakát öleli fel, és kizárólag olyan alkotások kerülnek kiállításra, amelyek teljesítették a sajtófotográfia mind elsődleges, mind másodlagos célját, hiszen kivétel nélkül megjelentek már a nyomtatott sajtóban, illetve kordokumentumként is megállják helyüket. A két alkotó, az 1981-ben elhunyt Bartha Árpád, illetve az 1984-ben Németországba távozott, máig ott élő Bortnyik György a jelzett időszakban végig sajtófotósként dolgoztak, az előző a Cuvîntul Nou, román nyelvű, míg utóbbi a Megyei Tükör, magyar nyelvű napilapoknál. 

 

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással