hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Kigyúlt a 4,5 méteres adventi koszorú lángja

2010.12.02

Első alkalommal készítettek óriás adventi koszorút Sepsiszentgyörgyön, meggyújtása bensőséges ünneplésre adott lehetőséget. Fotóriportunk nem adja vissza teljességgel az esemény rendkívüli hangulatát, de érzékelteti, hogy Sepsiszentgyörgyön méltó módon indult az advent.
 

\"\"

A központban minden utcából tódulnak az emberek: ekkora koszorút még nem állítottak Háromszéken.

\"\"

Advent első vasárnapján több mint ezren voltak kíváncsiak az ünnepi lángra, de nagy volt az érdeklődés a karácsonyi díszvilágítás és a különleges műsor iránt is. Az ünnepi színben világító lámpaoszlopok olyanok, mint egy-egy óriás nyalóka.

\"\"

A fellépő gyerekek, akár a Mikulás segédjei is lehetnének, ők azok, akik az ünnepi hangulatról gondoskodnak.

\"\"

Antal Árpád András polgármesternek létrára kell állnia, hogy az óriási gyertyák kanócát elérje.

\"\"

A koszorú az Ariadne kft. támogatásával készült, a gyertyákat pedig Dávid Eszter dizájner készítette külön erre az eseményre.

\"\"
Fotók: Henning János

Mintha betlehemezők énekelnének a Szabadság téren: a fellépőket körülzárja a sok érdeklődő, a kicsik apukáik nyakából követik a koncertet.

Videó: Vargyasi Levente

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.