hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Eséssel zárult a második szakasz

2010.07.24
A bukások napja volt péntek a 4. Székelyföld Kerékpáros Körversenyen. A második szakasz első hegymászását, a Nyerges-tetőt követő lejtőn a német Kraus Sven (Corratec) egy kanyart elvétett és egy négy méteres árokba esett. A versenyzőt a mezőnyt követő mentő szállította a csíkszeredai kórházba, ahol a vizsgálatokból kiderült, Sven többszörös alkar- és kulcscsonttörést szenvedett.

Az esések itt nem értek véget, főleg a házigazda Tusnad Cycling Team-re járt rá a rúd. Szeghalmi Bálint kerékpárjának váltókábele elszakadt, a TCT versenyzőjének nem lévén pótbiciklije, feladásra kényszerült. Ezután Serbán Albert bukott, majd a Kászonokban Bruno Rizzi is elesett, akin csapattársa, Jiri Jezek repült át, az Akókapunál pedig Szergej Cvetkov is esett.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

A célvonal előtt pár méterrel a végső sprint előtt egy versenyző irányváltását követően Pinos Andrea bukott óriásit, rajta pedig a tegnapi győztes Vitalij Popkov esett át. Az utolsó bukásban egyébként közel nyolc kerékpáros sérült meg, Popkovot (ISD) és Pinost (TCT) a mentősök kórházba szállították. Az előzetes vizsgálatok szerint Vitalij Popkov harmadik nyakcsigolyája repedt meg, így az már biztos, hogy a Székelyföld Kerékpáros Körverseny tavalyi győztese nem védheti meg címét.

A mai nap két hegymászást rendeztek a Nyerges-tetőn, az elsőt Bruno Rizzi (TCT), a másodikat Vitalij Popkov (ISD Donyeck) nyerte. Három sprintet is tartottak, az első kézdivásárhelyit és a sepsiszentgyörgyit az ukrán Alexander Martyinenko (ISD), a második kézdivásárhelyit pedig az ukrán Andrij Gorkusa (Kolls) nyerte.

A szakaszt végül a német Berger Heinrich (Olimpic Team Autoconstruct) nyerte, miután a győzelemre esélyes sportolók a cél előtt elestek.

Holnap kerül sor a 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny harmadik szakaszára, a királyetapra. A mezőnyre a Csíkszereda – Tekerőpatak – Csomafalva – Alfalu – Parajd – Székelyudvarhely – Csíkszereda közötti 192 km-es táv vár.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

Az esés miatt Popkov feladásra kényszerült, így holnap az összetettben vezetőnek járó kék, Tusnád feliratú mezt az bolgár Gerganov Evgenij (Hemus – 1896 - Vivelo) viseli majd, míg a legjobb hegymenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt Szedjik Alexander (ISD), és habár a sprinterek között is Szedjik a legjobb, a legjobb sprinternek járó piros-fekete, Harborsz feliratú mezt Rino Zampilli (Hemus – 1896 - Vivelo) kapta. A legjobb U23-as versenyzőnek járó zöld, Fenestela 68 feliratú mezt a kolumbiai Camilio Castiblanco (SP Tableware) viseli.

„Horrorisztikus szakasz volt öt eséssel. Úgy hulltak a fiatalok, mint a világégésnél” – így jellemezte a Székelyföld Kerékpáros Körverseny második szakaszát Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán.


Szerző: Kopacz Gyula

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.