hu
 
Kedd, 2024. Április 30.

Beindult a Gyere Haza-program

2010.07.02

Nehézségek árán, de lassanként beindul a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által tavaly bejelentett, a fiatal értelmiségiek visszacsalogatását célzó Gyere Hazaprogram. A városi tanács szerdán elfogadott határozatai nyomán az első négy fiatal pár hamarosan átveheti a Borvíz utcán található telkeket, amelyekre a program értelmében két év alatt kell felépíteniük a hivatal által biztosított tervek alapján lakóházukat. Mint ismeretes, a fiatalok három terv közül választhatnak.

A határozat nyomán a telkeket Urbán Péter, Dezső István, Fülöp István és Virág Irén Rozália vehetik birtokukba. A dokumentum egy jelentős változást is tartalmaz, ugyanis az eredetileg megszabott, a fiatalokat terhelő 55 százalékos önrészt 25 százalékra csökkenti. Mint ismeretes, a csökkentés már közel egy évvel ezelőtt is felmerült, de akkor nem kapta meg a tanács hozzájárulását.

Sztakics Éva alpolgármester a programmal kapcsolatban egy tévhitet is eloszlatott, amely szerint a városháza megszabná azt, hogy a fiatalok milyen építővel dolgoztathatnak. „Nem tudjuk, hogy honnan indult ez a szóbeszéd, de szeretnénk tisztázni, hogy sem az építőt, de még a felhasználható építőanyagokat sem szabtuk meg. A fiatalok maguk dönthetik el, hogy ők maguk építik fel a házat, vagy valakivel szerződnek” – magyarázta az elöljáró. Antal Árpád András rámutatott: akár fából is épülhet az ingatlan, ha a programban szereplők úgy igénylik, mindössze a három tervhez kell ragaszkodniuk. Utóbbi elvárás a városrendezés szempontjából lényeges – tette hozzá a városvezető.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással