hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Székelyföldi Kerékpáros Körverseny negyedszer

2010.05.28
Sepsiszentgyörgyön is lesz amatőr nyíltverseny

Székelyföld ad otthont Románia legnagyobb kerékpáros körversenyének. Idén a rendezvény egy nappal hosszabb, új szakasszal bővült és a szokásos augusztusi dátum helyett július második felében tartják a negyedik Székelyföldi Kerékpáros Körversenyt.

Gyimesben rajtol idén a negyedik alkalommal megszervezett Székelyföldi Kerékpáros Körverseny – számolt be Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, a verseny kezdeményezője és főszervezője.  Július 22-én, csütörtökön az első szakasz 157 kilométer, a Libánon át a Pongrácz tetőn zárul az etap, eddig ezen a vidéken nem volt útvonal – tájékoztatott sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán.

\"\"
Fotó: www.covasnamedia.ro

Július 23-án, pénteken kerül sor a 183 kilométeres háromszéki szakaszra, a Tusnád-Nyergestető-Kézdivásárhely-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Nyergestető-Csíkszereda útvonalon. Július 23-án, szombaton lesz a király etap, amely a leghosszabb és a legnagyobb szintkülönbséggel rendelkező szakasz. Július 24-én, vasárnap hegyi időfutamot szerveznek, majd este Csíkszeredában 17 kört tesznek a versenyzők.

A hagyományosan augusztus derekán zajló székelyföldi kerékpáros versenyt azért hozták előbbre, mert a Tusnád Cycling Team megalapítója, Csíkszereda legjobb kerékpározója, Novák Károly Eduárd augusztus elején Kanadába kell, hogy utazzon – a fogyatékkal élő kerékpárosok világbajnokságára.

Idén is partnere a körversenynek a Sportklub, várhatóan csütörtökön, pénteken és szombaton felvételről közvetítik az eseményt, vasárnap pedig élő közvetítést szeretnének a szervezők – mondta Ráduly Róbert Kálmán.


\"\"
Fotó: Henning János


Antal Árpád András polgármester javaslatára idén nemcsak Csíkszeredában, hanem Sepsiszentgyörgyön is szerveznek amatőr nyíltversenyt, amelyre Háromszéken szombaton kerül sor. A szombati nyertes a Háromszék vándorkupát, a vasárnapi a Csíki vándorkupát, míg a két versenyen legjobb összesített eredményt elérő a Székely vándorkupát viheti haza.

A rendezvényt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a székelyföldi önkormányzatok támogatásával szervezi, Kovászna Megye Tanácsa 20 ezer lejjel, Sepsiszentgyörgy önkormányzata 10 ezer lejjel támogatja a körversenyt. „A székelyföldi önkormányzatok együttműködésének egyik leglátványosabb akciója körverseny” – hangsúlyozta Antal Árpád András a sajtótájékoztatón.

Az esemény főszponzora a Tusnád RT., ugyanakkor háromszéki szponzorok is támogatják a rendezvényt. Tavaly 23 országból több mint 120 hivatásos sportoló vett részt a Székelyföldi Kerékpáros Körversenyen.


Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.