hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Antal Árpád: hatékony összefogásban kell gondolkoznia az RMDSZ-nek és az EMNT-nek

2010.05.28
„Időszerű és fontos lenne, hogy egy olyan összefogás körvonalazódjon az RMDSZ és a Tőkés László vezette EMNT között, mely a magyarság ügyét több fronton is előre viszi”- jelentette ki Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A magyarországi választások után egyértelművé vált, hogy a jelenlegi magyar kormány nagyobb figyelmet szentel a határokon átívelő magyar-magyar kapcsolatoknak. Mind az RMDSZ-nek, mind az EMNT-nek jó kapcsolatai vannak a magyar kormánnyal, ugyanakkor a Szövetség részt vesz a román kormány munkájában is. „Fontos, hogy a két szervezet a rendelkezésére álló kapcsolati tőkét és forrásokat a magyarság ügyében közösen, közös célok érdekében használja fel. Szomorúan állapítom meg, hogy az MPP kizárta magát minden olyan konstruktív összefogási lehetőségből, mely a közös cselekvést szolgálná” - fejtegette a polgármester, aki azt is elemezte, hogy a jelenlegi helyzetből el lehet mozdulni jó és rossz irányba.





A jó irány az lenne, ha a magyar szervezetek összefognának és mind a román, mind a magyar kormányerőknél hatékony lobbit folytatnának, a rossz irány pedig az egymással való versenyzés lenne, mely hosszú távon felőrölné az erdélyi magyarság erejét.

Az elöljáró elmondta, az elmúlt választásokon napnál világosabbá vált, hogy együtt a kilenc-tíz százalékot is el tudjuk érni, a megbomlott egység azonban alig tud összehozni hat százalékot.
Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.