hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Elszállítják a tilosban parkoló autókat!

2010.04.30
Csütörtöktől megkezdték a tilosban parkoló autók elszállítását – tájékoztatott Antal Árpád András. A polgármester elmondta, első nap  többek között a Csíki, Grigore Bălan, az 1918. December 1.,  a Vadász és a Benedek Elek utcákból szállította el a tilosban parkoló járműveket egy brassói cég , amellyel a városháza egy évre szóló szerződést kötött. „Fontos, hogy az autótulajdonosok elfogadják, nem parkolhatnak a zöldövezeten, a járdán. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kőszegély sem akadályozza meg az autóvezetőket, hogy ráálljanak a járdára vagy zöldövezetre” – hangsúlyozta a város vezetője.

\"\"
Fotó: Biró László

Az elszállított autók kiváltásának procedúrája a következő: ha a tulajdonos nem tartózkodott a helyszínen, a rendőrségen kell kérnie a jegyzőkönyvet, amely alapján a helyi adóhivatalnál kifizetheti a 450 lejt (felemelés, elszállítás, tárolás ellenértéke), amennyiben 24 órán belül törleszt, az összeg felét kell kifizetnie. Ha az adóhivatal nyitva tartási ideje lejárt, az autótulajdonosok a Közösségi Rendőrségnél is bármelyik órában kifizethetik ezt az összeget. Az elszállított járművet pedig a nyugtával, a személyi igazolvánnyal és a gépkocsi forgalmi engedélyével a kertészetnél (Árkosi út 4. szám) tudja kiváltani a nap bármelyik órájában.


Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.