hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Új utcanévtáblák a belvárosban

2009.12.18
A téli időjárás ellenére vannak olyan javítási, felújítási munkák a városban, amelyeket el lehet végezni – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere beszámolt, hogy a parkba felszerelték a tájékoztató táblát, amelyen óra is van, felszerelték a szervezőiroda cégérét, valamint jövő héten kezdik szerelni az új eligazító táblákat és az új típusú utcanév-táblákat is. A központi utcákban és a Nicolae Iorga utcában folytatják a vezetékek áttelepítését a föld alá.
„Jól haladnak a sugásfürdői munkálatok is, a Turisztikai Minisztériumból a héten kell megérkeznie az utolsó részletnek is, amellyel finanszírozzák a beruházást, ugyanakkor újabb 2,9 millió lejes támogatásra kaptak ígéretet, amely januárra várható” – jelentette be Antal Árpád András.
Leszerződték a munkálatokat a Császár Bálint utcai tömbházak hőszigetelésére, első fordulóban 400 lakás, összességében 800 lakás hőszigeteléséről van szó. A polgármester elmondta, hogy a belvárosi tömbházak esetében szeretnének egy új, főleg Németországban használt hőszigetelési technológiát bevezetni, amely elsősorban esztétikailag tetszetősebb. A város vezetője szerint a belvárosi tömbházakat is minél hamarabb hőszigetelni kellene.  
Megjelent az Országos Befektetési Társaság honlapján a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola udvarán építendő sportcsarnok , a minisztérium  januárban hirdeti meg a licitet, várhatóan legkésőbb ősszel megkezdődhet az építkezés – tájékoztatott Antal Árpád András.
Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.