hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

A munka a hosszú élet titka

2009.10.26
100 éves lett Módi Ferenc, Sepsiszentgyörgy legidősebb lakosa. Antal Árpád András polgármester a Polgármesteri Hivatal Esketőházában köszöntötte fel az ünnepeltet, aki családtagjai elmondása szerint előrehaladott kora ellenére jó egészségnek örvend.

\"\"
Fotó: Karda Zenkő

Módi Ferenc tartalmas és hosszú élete során szabóként dolgozott és sokáig ő volt a kisiparosok Szorgalom Szövetségének az elnöke. A hosszú élet titkát Módi Feri bácsi a munka szeretetében határozta meg.
„Mindig szerettem dolgozni, és elszomorít, hogy a mai időkben a fiatalok nem dolgoznak – nem mintha nem akarnának dolgozni – hanem nincs ahol vagy amit dolgozzanak, ezért emberpróbáló időket élünk” – mondta az idős ember.

\"\"
Fotó: Karda Zenkő

Módi Ferenc visszaemlékezett az elmúlt század nehézségeire, beszélt a két világháború borzalmairól, a kommunizmus megpróbáltatásairól, ugyanakkor azt is elmondta, hogy optimizmusa soha nem hagyta cserben.
Az esemény végén az ünneplők megették a születésnapi tortát és koccintottak az ünnepelt egészségére, további nyugalmas öregkort kívánva neki.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Módi Ferenc az első városlakó, aki belekerült a Sepsiszentgyörgy legjeinek könyvébe, melyet azért indított a Városháza, hogy rögzítsenek benne minden olyan kiemelkedő, érdekes eseményt, mely a város és a város lakóinak életéhez kötődik.

\"\"
Fotó: Karda Zenkő16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.