hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

Hamarosan befejeződik a központ felújítása

2009.10.22
A városban jelenleg közel 50 helyszínen folynak felújítási munkálatok – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester.

„Befejeződtek a közművesítési munkálatok a Dózsa György, a Budai Nagy Antal és az Erdő utca, a Csíki utcában elkészültek a csatornázási, víz- és gázvezetési munkálatokkal, hátra van még az elektromos áram vezetése és a közvilágítás felújítása, folyamatban van a Munkás és a Romulus Cioflec utcák felújítása. Hamarosan a központban lefestik a frissen aszfaltozott utcákat, a park körüli járdák aszfaltozása is zajlik” – sorolta a munkákat a város vezetője.

A központban zajló munkálatok kapcsán Antal elmondta, a két megbízott cég eddig jó munkát végzett, de tízest egyik sem kap, ugyanis az előkészítéssel rengeteg gond volt. „A határidőt nagyrészt tartani tudják, hiszen az aszfaltozás megvolt, az aknatetők megemelése és a vezetékek föld alá helyezése folyamatban, mindössze az oszlopok megérkezése késhet, valamint az időtől függ az utak lefestése” – fejtette ki Antal Árpád András.

A polgármester elmondta még, elvégezték a Nicolae Grigorescu utca szegélykövezését, egyirányúsítják ezt az utcát, a kitérősávokat már kiképezték. Elkészült a Gyár utca – Ág utca – Grigore Balan sugárút közti belső udvar rendbetétele, itt parkolóhelyeket alakítottak ki, kész van az Egészség, a Kossuth Lajos, a Vasile Goldis és a Fáklya utcai parkoló.


16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.