hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

Kutyamenhely Szépmezőn

2009.10.16
Működőképes a Polgármesteri Hivatal és a Nez Perce Egyesület által létrehozott kutyamenhely Szépmezőn. A létesítményt pénteken délelőtt a sajtó jelenlétében avatta fel Antal Árpád András polgármester, aki azt is kijelentette ő maga is hamarosan örökbe fogad egy kutyát a menhelyről.

A város vezetője megköszönte az egyesület munkáját, kiemelve azokat a támogatókat, akik pénzzel vagy egyéb hozzájárulással segítették a menhely létrehozását. „Ebben az évben egy milliárd régi lejjel tudtuk támogatni a menhely létrehozását, de ígérem, hogy a következő években segítünk a fenntartásában is” – mondta Antal Árpád András.

\"\"


Támogatást ígért Édler András, Kovászna megyei parlamenti képviselő is, aki szerint nemcsak az örvendetes, hogy került egy lelkes csapat, amely ezt a kérdést fontosnak tartja, hanem az is nagyon fontos, hogy tettek is a cél érdekében.

„A kutyamenhelynek elsősorban az a célja, hogy az állatokat reintegrálják és minél több kutyát örökbe fogadjanak” – hangsúlyozta Horea Kraus a menhely vezetője. A létesítmény nincs teljesen befejezve, de már működőképes, ha sikerül mindent elvégezni, akkor műtő, rendelő is lesz, állatorvosokkal dolgoznak együtt, de önkéntes rendszert is kialakítanak. A menhely munkatársai kiemelt szerepet szánnak a tájékoztató kampánynak, különösen az iskolákban, ahol a kutyatartásról tartanak majd ismertetőket.

\"\"

Hamarosan elkészül a kutya-várostérkép, beazonosítják a gazdátlan állatokat, majd a közösségi rendőrséggel közösen, a lakossági bejelentéseket is figyelembe véve, befogják a kutyákat és a szépmezői menhelyre viszik. Jelenleg négy kutya van a létesítményben, amelynek befogadóképessége 160-ig növelhető.

A kutyamenhely létrehozását támogatta a Depo, a Bertis, a Ralvana, az Ariadne, Tricomserv, a Zaka Music Production.


Fotók: Vargyasi Levente

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.