hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Orbán Viktor Sepsiszentgyörgyön kampányolt

2009.05.21
Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke a határok fölötti nemzetegyesítés eszméje jegyében közösen kampányolt Tőkés Lászlóval és a Magyar Összefogás Listájának további jelöltjeivel szerda este Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvényen a Magyar Összefogás jelöltjei mellett felszólalt Antal Árpád András polgármester, aki  beszédében köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket: ,, Uraim, Isten hozta Önöket Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városában. Miniszterelnök úr! köszönjük, hogy eljött hozzánk, hogy jelenlétével erősítse a Magyar Összefogást. Köszönjük, hogy együtt érez az erdélyi magyarsággal, köszönjük, hogy akkor is a székelyek barátja maradt, amikor mások elfordultak tőlünk. Mindig nagy szeretettel várjuk. Ön mindig itthon van köztünk, hozzánk tartozik."
Hozzátette ,,a széthúzás nemzetünk csődjét és romlását hozhatja el. Büszke vagyok arra, hogy Sepsiszentgyörgy mérföldköve az összefogásnak, hogy az összefogás lángja a mi városunkból indult el."


fotó: Vargyasi Levente

A továbbiakban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is kiemelte a magyar összefogás fontosságát, hisz elmondása szerint az, hogy a június 7-ei európai parlamenti választásokon hány magyar képviselő jut be Brüsszelbe elsősorban rajtunk, magyarokon múlik. Fontos, hogy minél több ember vegyen részt a június 7-i választásokon, mivel nem mindegy, hogy hány magyar politikus fogja képviselni az összmagyarság érdekeit.
A Fidesz elnöke Németh Zsolttal, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével volt jelen a Magyar Összefogás listájának kampányrendezvényein.


fotó: Vargyasi Levente

Tőkés László református püspök szintén az összefogás szükségességét hangsúlyozta. ,,Számítanunk kell az  Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra, a Székely Nemzeti Tanácsra, az RMDSZ-re, a Magyar Polgári Pártra. Egymás erejét nem gyengíteni, hanem erősíteni kell. Össze kell hangolnunk harcunkat, hogy ne keresztezzük egymás munkáját. "
A kampánytalálkozó végakkordjaként a jelenlévők meggyújtották az Összefogás lángját, és elénekelték a székely és a magyar himnuszokat.

fotó: Vargyasi Levente
Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.