hu
 
Hétfő, 2024. Május 13.

Szent György Napok, a találkozások ünnepe

2009.05.12
 
Idén április 19-e és 26-a között szervezi meg 18. alkalommal a Szent György Napokat a sepsiszentgyörgyi városháza - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester és Grubisics Levente, a rendezvénysorozat főszervezője.

“Szeretnénk visszahozni azt a hangulatot a Szent György napi kavalkádba, amely a kilencvenes évek közepén volt jellemző, amikor fontos erdélyi találkozási pont volt” – vezette be az idei programkínálat ismertetését Grubisics Levente főszervező. Idei sztármeghívottja a rendezvénysorozatnak Koncz Zsuzsa, aki április 26-án, a tűzijáték előtt lép fel, szombaton pedig – időrendi sorrendben - a magyarországi Moby Dick, a romániai Holográf és az angol Boney M lép fel a főszínpadon, míg péntek este Csepregi Éva szórakoztatja a nagyérdeműt. “

Ebben az évben a főszínpad helyszíne változik, ugyanis a prefektúra melletti lépcsőkre építik fel a színpadot és a közönség a Szabadság térről követheti a produkciókat. Pénteken inkább a popzene, szombaton a rock, míg vasárnap a klasszikusabbnak számító, de szórakoztató műfajok kaptak helyet. Vasárnap néptánc-találkozó lesz a főszínpadon, majd azt követően operett és musical gála a Brassói Opera művészei, Dancs Annamari és Tarján Pál közreműködésével. Természetesen nem hiányozhatnak az utcabálok sem” – számolt be Grubisics Levente. Idén fesztivál-jelleget kívánnak adni a két színpad programkínálatának, éppen ezért a koncertek délután kezdődnek, a hangpróbákat a déli órákban elvégzik, így az átállás legtöbb 15 perc lesz.

A főszervező elmondta, hogy a parkot a legnagyobb mértékben kímélni szeretnék, éppen ezért csak a vásári színpad és a kézműves vásár kap helyet a park területén. Húsz lacikonyha működik majd a központban, azonban a vendéglátóegységeknél is megkövetelik a szervezők, hogy esztétikusan alakítsák ki a környezetet.

Ugyancsak első alkalommal követhető lesz élőben a világhálón a két nagyszínpad kínálata, sőt a program azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó maga irányítsa a kamera mozgását. A hét folyamán, ahogy már megszokhatták a sepsiszentgyörgyiek, kulturális hétre kerül sor, a programról hamarosan részleteket is elárulnak a szervezők.
Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya