hu
 
Szombat, 2024. Június 01.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye

2013.08.05

Hetedik kiírásához érkezett Románia legrangosabb országúti kerékpárviadala, Székelyföld Kerékpáros Körversenye. A székelyföldi településeken 2013. augusztus 7–10. között újra a kerékpáré lesz a főszerep. A háromnapos verseny keretében újból több száz kilométer megtételére vállalkoznak – hegyen- völgyön át – a rajthoz álló sportolók.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyének szervezői: Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós megyei jogú városok, valamint Hargita és Kovászna megyék önkormányzatai, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Tusnad Cycling Team és a Csíki Sportegylet.

Versenyszakaszok

A csütörtöki nyitószakaszon Háromszékre kerekezik a mezőny. Tusnádon, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön sprintpróbák, míg a Nyerges-tetőn B kategóriás hegyimenés nehezíti az első etapot.

A körverseny királyetapjának is nevezhető második szakasz során három B kategóriás (Tolvajos-tető két alkalommal és Libán-tető), valamint egy C kategóriás mászást kell teljesíteniük a sportolóknak, emellett Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában sprintszakaszok lesznek kijelölve.

Az utolsó versenynapon, szombaton két félszakasz szerepel a körverseny programjában. Délelőtt 10.00 órakor a Hármaskereszttől indítják az egyéni időfutamot, míg a délutáni zárószakaszon, az 5 órakor rajtoló mezőny Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszépvíz – Csíkszereda útvonal megtétele után a megyeszékhely utcáin kialakított 5,5 kilométeres pályán 17 kört teljesít.

Fehér trikóval bővült a megkülönböztető mezek sora

A 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyen idén a díjak összértéke 11 512 euró. Szakaszonként az első húsz, a verseny végén az első harminc sportoló kap pénzdíjat. Ebben az évben öt megkülönböztető mezt ölthetnek magukra a versenyzők. Az egyéni összetett éllovasa a kék színű „Tusnád Ásványvíz” feliratú mezt viseli, a pontverseny első helyezettjét pedig a piros-fekete trikó illeti a HopeSped támogatásával. A hegyimenők rangsorában élen végző versenyző a sárga „Csíkszereda” feliratú mezt kapja. A zöld színű mez a legjobb 23 év alatti versenyzőé lesz majd. Ezt a Marien Presso ajánlja fel. Idén fehér trikóval bővül a megkülönböztető mezek sora, ezt a biciklifelszereléseket és sportruhákat gyártó Bellotto vállalat támogatja.

Akár a rajtnál és érkezésnél, akár az útvonalak mentén szurkoljunk együtt a versenyzőknek!

Óriáskivetítőn nézhetjük a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán!
2024.05.31

A két hét múlva kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság minden bizonnyal az év egyik legfontosabb és leginkább várt sporteseménye, ezért Sepsiszentgyörgy Önkormányzata óriáskivetítőn közvetíti a mérkőzéseket a városközpontban.

Új bemutatóra készül az M Studio
2024.05.30

Eoin Mac Donncha koreográfiájában mutatja be az M Studio a Hétből hat (Six out of Seven) c. legújabb produkcióját június 7-én és 8-án. Jegyek már kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon valamint a Központi Jegyirodában.

3. SepsiBook: teltház, értő közönséggel
2024.05.29

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a 3. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A négynapos rendezvényre közel 11 ezren látogattak ki, a résztvevők 80 programpontból és közel 50 kiadó könyvkínálatából válogathattak.

Adományozzon tárgyakat a Kommunizmus Múzeumának!
2024.05.29

Az 1944–1989-es éveket megidéző, a korhoz kötődő tárgyak gyűjtését szervezik az épülő Kommunizmus Múzeumába Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma
2024.05.28

Hat táncegyüttes, hat táncprodukció, színvonalas szakmai programok és több mint 100 hivatásos néptáncos… mindez Sepsiszentgyörgyön talál otthonra 2024. május 28-31. között!