hu
 
Szerda, 2024. Május 15.

6. Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán Szellemében Gyermekkari Találkozó

2013.04.02

6. alkalommal szervezik meg az Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán Szellemében Gyermekkari Találkozó vándor rendezvényt Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban április 5-én pénteken 15.30 órai kezdettel.

A résztvevő énekkarok: a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Kakukkszó Gyermekkara, a kolozsvári Református Kollégium Gyermekkara, a kolozsvári Apáczai Csere János Líceum Gyermekkara, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium Gyermekkara, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum II-IV osztályosok gyermekkara, a kolozsvári Sigismund Toduţă Zenelíceum V-VIII osztályosok énekkara  és a szilágysomlyói Szederinda Hagyományörző Együttes.

Köszöntőt mond  Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tóth Guttman Emese a Romániai Magyar Dalosszövetség elnöke. Műsorvezető Veress László színművész. A rendezvény szervezői a Romániai Magyar Dalosszövetség, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Erdély több városában - Aradon, Temesváron, Kolozsváron, Kézdivásárhelyen - szervezték meg az előző években. 

A rendezvényen nyolc-tíz gyerekkórus vesz részt a szervezők felkérése alapján.
   
Az előző években a találkozókon részt vettek: a brassói Áprily Lajos Líceum gyermekkara, a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum gyermekkara és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum énekara, a szalontai Arany János Iskolaközpont gyermekara, a Szovátai Iskola gyermekkara, a szilágysomlyói Báthori István Művészeti Líceum énekara, a szatmárnémeti Aurel Popp Alapítvány Szederinda ének-citeraegyüttese, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum gyermekkara, a nagyváradi Szent László római katolikus iskolaközpont gyermekkara, a marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági énekkara, a kovásznai Kõrösi Csoma Sándor Iskola Tiszta Szív diákkórusa, a berecki Commenius Általános Iskola gyermekkórusa és a kézdivásárhelyi Petõfi Sándor Általános Iskola Talentum gyermekkórusa.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.