hu
 
Hétfő, 2024. Április 29.

Finn metál és dögös rockcsajok a 22. Szent György Napok színpadán

2013.02.21

A Szent György Napok nem csak a találkozások, hanem a változatos zenei stílusok ünnepe is. A szervezők úgy állítják össze a hétvégi színpadi programokat, hogy minden zenekedvelő megtalálja benne a kedvenc ritmusát. Most a zúzósabb zene képviselőit tesszük górcső alá, belőlük is lesznek bőven a 22. Szent György Napokon. A finn death metál zenétől egészen a csajos rockzenéig terjed a repertoár, de fellép Rudán Joe, és lesz Saint George Rock Night is.
A Saint George Rock Night-al indul a rockesemények sora: rögtön a nyitónapon, április 20-án hördülnek fel először a gitárok és csapnak a húrok közé a rockbandák. Az este sztárvendége a bukaresti Goodbye to Gravity lesz, helyszíne a Godot Café (volt Bunker).

A finn metálzene világhírű

Ha igazi metál zenét akarunk hallgatni, bizony nagyon messzire el kell utaznunk. Köztudottan Skandináviában, ezen belül is Finnországban művelik ezt a műfajt a legjobban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a legtöbb valamire való metál zenekar innen származik. Először történt meg az is, hogy egy közönségszavazatokon alapuló európai dalversenyen, az Euróvízión, egy finn zenekar, a Lordi, a maga meghökkentő megjelenésével és dalával, vitte el az első helyet. Ezt az élvonalat erősíti a 22. Szent György Napokon fellépő, finn Domination Black banda is. A finn metál zenekar 2003-ban alakult Kotkában, Finnországban. Zenei stílusuk a trash, a heavy és a black metál felé mutat, olyan hasonló zenekarok befolyásolják őket, mint a Metallica, a Judas Priest vagy a Slayer. A Domination Black olyan bandákkal is játszott már együtt, mint a Nightwish, a Stratovarius, Him, a Sonata Arctica, a Children of Bodom, az Amorphys vagy az Apocalyptica. A népszerű zenekar slágere, az Evilizer, 2012-ben jelent meg, és rögtön a finn toplisták kedvence lett. A Cold Touch még mindig ott szól számos metálkedvelő fiatal fülében, azonban a zenekar már új dalokon és új albumon is dolgozik. A Szent György Napok történelmében először lép színpadra igazi metál zenekar, április 26-án, pénteken a B színpadon.

Igényes magyar rock

Van néhány olyan magyar rockzenekar, amelyek örökre beírták magukat a zenetörténelembe. Rudán Joe például 50 évet tölt idén, és három rockzenekar markáns alakja, amelyek egyenként mind maradandót alkottak. Rudán zenélt a Pokolgéppel, a P.Mobillal és a Mobilmániával is, és ne felejtsük el, hogy saját zenekart is létrehozott, Coda néven. Ma már többnyire egyedül aratja a babérokat, a Szent György Napokra április 26-án, pénteken a B színpadon, a finn Domination Black előtt lép fel.
A felsorolásból nem maradhat ki a Scorpions Tribute Band sem, akik azon két coverzenekar közé tartoznak, akiket az „apjuk” is elismer és támogat. A zenekar a kezdetektől fogva azt a célt helyezte maga elé, hogy a lehető leghitelesebben adja vissza a nagyérdeműnek a Scorpions-érzést: eredeti megjelenéssel, eredeti hangszereken és a lehető legjobb hangzásban. A rockpalettát ők nyitják a városnapokon, pénteken, 17 órától az A színpadon.

Slágerek, csajok, rock’n’roll

Önmagában exkluzív élményt ígér, ha négy lány játszik a színpadon, a Cherry Bomb azonban jóval több egy átlagos csajzenekarnál. Teljesen mindegy, hogy megapopslágereket vagy rock himnuszokat dolgoznak fel, ahogy a deszkákra lépnek, garantált a pikánsan sikkes rock’n’roll buli. Műsorukban megtalálhatóak a slágerlistákat vezető popelőadók számai és a legnagyobb rockzenekarok dalai, persze mindegyik „cherrybombosítva“. Legyen szó Pink vagy Christina Aguilera, esetleg Britney Spears számáról, a lányok dögös rock nótákká alakítják azokat, de olyan nagyöregektől sem ijednek meg, mint a Judas Priest, Danko Jones, a Mötley Crue, az Audioslave vagy az Extreme. A csajbanda zárja a rockeseményeket a Szent György Napokon, április 28-án, vasárnap a B színpadon.
 

Még több információ a zenekarokról a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.