hu
 
Hétfő, 2024. Április 29.

Közönségkedvencek, visszatérő vendégek a 22. Szent György Napokon

2013.02.18

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Szent György Napok szervezői partnertalálkozót szerveztek február 14-én, csütörtökön, hogy hálájukat fejezzék ki mindazoknak a támogatóknak, akik négy éven keresztül a városnapok mellé álltak. A találkozón néhány újabb fellépő nevét is bejelentette a csapat, de előtte még az este sztárvendégeként Janicsák Veca adott egy rövid koncertet.

Antal Árpád András polgármester köszönetet mondott azoknak a személyeknek, akik minden évben támogatták a Szent György Napokat, és hozzátette: a szervezőcsapat célja mindig egy kicsivel jobb városnapokat szervezni mint az előző, és egy kevéssel rosszabbat, mint ami következik. Az esemény társszervezőjeként, Édler András György, a Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke a helyi értékeink támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Az informális találkozó fénypontjaként Janicsák Veca, a 2010-es X-Faktor legjobb női hangja énekelt a meghívottaknak.




Nagy kedvencek, visszatérő vendégek a Szent György Napokon

Grubisics Levente fesztiváligazgató és Dancs Zsolt programigazgató a találkozón néhány újabb produkciót jelentettek be, a program egyébként már 90%-ban elkészült, a fellépők nagy része már leszerződött a városnapokra. A kulturális héten a szimfonikus koncertek, a templomi hangversenyek és a gyerekprogramok mellett közkedvelt színházi darabok is lesznek. Ezek egyike lesz a Huszka Jenő: Lili bárónő című operett-fantáziája, a marosvásárhelyi Béres Attila rendezésében, a Budapesti Operettszínház előadásában. A színdarabban szerepel Szabó Dávid is, az X-Faktor felfedezettje, a főszerepekben Lukács Anita, Vadász Dániel, Szendy Szilvi és Peller Károly is látható. Az előadás április 22-én, hétfőn lesz, jegyeket jövő héttől lehet vásárolni a Városi Kulturális Szervezőirodában.

A hétvégi koncertek egyik legsikeresebbjének ígérkezik a Kiscsillag zenekar koncertje, ők április 27-én, szombaton a B színpadon lépnek fel. Az A színpadon, szintén szombaton, a városnapok visszatérő vendégei, a Zanzibár együttes koncertezik, új tagokkal, kicsit új hangzással, de hatalmas bulit ígérnek a ragonjóknak. A román popzene szerelmeseinek egy igazi csemegével kedveskednek a szervezők, jön Smiley és a zenekara, akik élő nagykoncertet és fergeteges show-t hoznak a szentgyörgyi közönségnek. Smiley szombaton koncertezik, a Zanzibár előtt.


Janicsák Veca, a rajongók kedvence

A Szent György Napok Facebook oldalán elindított közönségszavazáson Janicsák Veca dobogós lett, ez az jelenti, hogy sokan az ő fellépésére lennének kíváncsiak a városnapokon. A partnertalálkozón az is kiderült, hogy Veca nem csak erre a pár napra jött Háromszékre, hanem a Szent György Napok fellépőjeként is. A pénteki nap kétségkívül egyik kiemelkedő koncertje lesz az ő élő, nagyzenekaros koncertje, amelyet Erdélyben még nem láthattak rajongói. Veca most minden erejével az Eurovíziós Dalverseny magyarországi megmérettetéseire koncentrál, az első fordulóban már továbbjutott, reméli, hogy egészen a döntőig eljut. Veca az Új generáció című dalával indul a dalversenyen. A dal saját szerzemény, az eurovíziós zsűri szerint bonyolult dal, Veca szerint viszont sokak kedvence lehet.

 

Információk a fellépőkről megtalálhatóak a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.