hu
 
Csütörtök, 2024. Május 16.

Jutalmazzák a legtöbb szelektíven gyűjtött hulladékot leadó osztályt

2013.02.07

Sepsiszentgyörgy harcba száll az Újrahasznosítás városa címért

Iskolai szelektív hulladékgyűjtő versenyt szervez a következő három hét folyamán Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala partnerségben a Tega Rt.-vel. A vetélkedőt a három legnagyobb iskolában hirdették meg: a Székely Mikó Kollégiumban, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, valamint a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban a keresik a szervezők az Újrahasznosítás osztályát. Minden pénteken más-más iskolában veszik át a különválogatott hulladékot és a legtöbb papírt, üveget, pillepalackot meg alumíniumdobozt összegyűjtő osztály tagjai értékes egyéni nyeremények mellett egy kisállatot is kapnak ajándékba.
Az első gyűjtőakcióra február 8-án kerül sor a Székely Mikó Kollégiumban, majd egy hét múlva a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, és végül február 22-én a Mikes Kelemen-iskola ad otthont lomtalanításnak.

A játék célja tudatosítani a diákokban az újrahasznosítás fontosságát, de főleg megtanítani mindenkit arra, hogy milyen típusú hulladékot, milyen színű kukába kell dobni. Ahogyan a játék során lelkiismeretes gyűjtéssel a legügyesebb osztály egy zöld sarkot és ajándékokat nyer, akképpen kedvez a környezettudatos magatartásmód Sepsiszentgyörgynek, hiszen a csomagolóanyagok újrahasznosítása nem csupán környezetkímélő, hanem költségcsökkentő tevékenység is.

A kezdeményezés része az Újrahasznosítás városa címért való versenynek, amelyért húsz település küzd és amelynek tétje egy 15 ezer euró értékben felszerelt környezetbarát kirándulóhely. Az Ecorom Rt. által indított verseny célja minél több újrahasznosítható csomagolóanyagot begyűjteni. Így a legkörnyezettudatosabbnak bizonyuló település – ahol a legnagyobb az egy főre eső begyűjtött hulladékmennyiség – elviszi a főnyereményt és az Újrahasznosítás városa címet.
Az Újrahasznosítás városa versenyről bővebb leírás, illetve Sepsiszentgyörgy ökotérképe a sepsi.ro oldalon látható.

Az iskolai verseny során kiosztott és a környezettudatosság gondolatának jegyében összeállított nyereményeket a Korall Kisállat-kereskedés, a Cyclamen virágszalon, a Júlia virágbolt, a Nefelejcs virágbolt, az Ecorom Rt., Tega Rt. biztosítják, valamint Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. A kampány médiapartnere a Friss Fm.


Kapcsolodó cikkek:

2013-01-25: Korszerű kirándulóhelyet a városnak

2012-11-23: Pályázunk az újrahasznosítás városa címre

 

Sepsiszentgyörgy ökotérképe:
Harta colectării selective Sfântu Gheorghe - Ökoszemetesek Sepsiszentgyörgyön nagyobb térképen való megjelenítése

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.