hu
 
Csütörtök, 2024. Május 16.

Könyvbemutató: Háromszék kis természetkalendáriuma

2013.02.04

Tisztelettel meghívjuk a Háromszék Vármegye kiadó legfrissebb kiadványának bemutatójára február 6-án, szerdán délután 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Olt utcai Bastion vendéglőbe. A Háromszék kis természetkalendáriumának célja a régió természeti értékeinek, szépségeinek megismertetése és népszerűsítése mellett a természetjárásra, búvárkodásra és természetvédelemre való buzdítás.

A kötet szerzői – Majos Andrea Aranka biológia tanár, Dombi Szilvia Helga és Gaál Zsuzsanna – fiatal tagjai közösségünknek, akik egy természettudományos blogot szerkesztenek (www.gyurgyalagok.blogspot.ro).  A kiadványt lektorálta Köllő Zsolt-Ágoston biológiatanár.

A kiadvány előzményeiről:

A Gyurgyalag csapat már több mint három éve egy internetes naplót (blogot) szerkeszt, amelyben az éppen aktuális helyi vonatkozású természeti eseményekről tájékoztatják olvasóikat.  A most bemutatásra kerülő kiadvány ötlete 2012-ben, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat ideje alatt született, ugyanis az elképzelés illeszkedett a rendezvénysorozat koncepciójához. A szervezők támogatták, hogy az évek során környezetünkről összegyűlt információkból és képanyagból hasznos kiadványt szerkesszenek. Legkézenfekvőbbnek a kalendáriumszerű forma bizonyult, így 12 részre osztották fel az anyagot, az év hónapjainak megfelelően, így mutatva be a legaktuálisabb, legfontosabb háromszéki vonatkozású természeti eseményeket, melyek az adott hónapra, évszakra jellemzőek.

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.