hu
 
Szombat, 2024. Május 18.

Készülnek a székely lovasok a Nemzeti Vágtára

2012.09.11

Ötödik alkalommal lesz Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök terén, második alkalommal pedig székely lovasok is megméretkeznek a rangos lovaseseményen. Szeptember 4-én, kedden az indulók sorrendjét is kisorsolták már, lovasaink pedig még jobban ráerősítettek a edzésre, hiszen feltett szándékuk jó helyezést elérni a Nemzeti Vágtán. Magyarország egyik legnagyobb kulturális, turisztikai és gasztronómiai fesztiválján számos látványban gazdag bemutatóval is készülnek: lesz dámalovaglás, és idén sem marad el a Jótékonysági Sztárfutam.

A Székely Vágta első három helyezettje, valamint a szervező település, Sepsiszentgyörgy lovasa versenyez a hétvégén a budapesti Nemzeti Vágtán. A négy lovas nagy reményekkel készül, hetek óta kitartóan edzenek, hogy a lehető legjobb eredményekkel térjenek haza. A csíkdelnét képviselő Keresztély Beáta új lóval indul a Vágtán, mert annak a lónak az eredete, amellyel megnyerte a Székely Vágtát, tisztázatlan. Az új paripát Ramszesznek hívják, és gazdája szerint nagyon kitartó és harcos típus, van esélye jó helyen végezni a budapesti futamokon. A gidófalvi lovas, Fazakas János-Alpár és Keresztély Beáta egyébként együtt készülnek fel a versenyre a delnei Huszár Sport Klubban. A magyar lovasverseny harmadik székely versenyzője a csernátoni Ugron Attila, Sepsiszentgyörgyöt pedig a szotyori Tóth Barna képviseli majd Vezér lovával. A székely lovasok pénteken már Budapesten lesznek, átesnek a szükséges állatorvosi vizsgálaton, ennek függvényében állnak rajthoz szeptember 15-én, szombaton, az előfutamokban.

A Nemzeti Vágtával kiemelten foglalkozik az MTVA Médiaszolgáltató, a nézők élő közvetítéseket láthatnak az M1 műsorán szombaton és vasárnap.

Dámalovaglás a Nemzeti Vágtán

A Budapesti Operettszínház most először képviselteti magát a Nemzeti Vágtán. A színház négy művésznője Dancs Annamari, Peller Anna, Vágó Bernadett és Janza Kata egy gyönyörű hintóban az Elisabeth című musical gyönyörű kosztümjeiben ülnek majd, míg Détár Enikő és Janicsák Veca női nyeregben lovagolnak majd. A hat gyönyörű hölgyet a Nemzeti Vágta dámalovaglás számában láthatjuk szeptember 16-án, vasárnap, 15 órától. A Budapesti Operettszínház nem csak a dámalovaglásban képviselteti magát, hanem a sztárfutamon is látható lesz a színház két színésze. Idén ugyanis Trokán Nóra, Szöllősi Györgyi, Martinek János, Kaszás Géza és Kunkli Tivadar mellett Homonnay Zsolt, az Operettszínház művésze is rajthoz áll a Jótékonysági Sztárfutamon, míg Dolhai Attila biga versenyeken méreti meg magát.

Ruhapróbán az operettszínház művésznői

A Budapesti Operettszínház egész hétvégés különlegességgel készül a hétvégére, ugyanis ekkor rendezik meg a Pesti Broadway Fesztivált, amelyen a művészek az új évad darabjaiból adnak elő részleteket, de készülnek olyan dalokkal is, amelyeket sem a színpadon, sem a műfajon belül nem énekelnek.

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.