hu
 

Új testvérvárosa van Sepsiszentgyörgynek

2012.03.02

A magyarországi Mosonmagyaróvár küldöttségét fogadta Sepsiszentgyörgy vezetése. A két város szorosabbra fűzné kapcsolatát – jelentette be tegnap sajtótájékoztató keretében dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy vezetője. Érdekesség, hogy mindkét település egy nagyváros „árnyékában” él, Mosonmagyaróvár Győr, míg Szentgyörgy Brassó mellett próbál fejlődni, de az is meglepetés, hogy Brassó és Győr is testvérvárosok.

Decemberben a sepsiszentgyörgyi küldöttséget látták vendégül az anyaországiak, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzatokat már megelőzte a gazdasági, illetve a civil szféra. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumnak már van egy mosonmagyaróvári testvérkapcsolata, a Lipót és a Diószegi pékség között is jó az együttműködés. Emellett sok szentgyörgyi él Mosonmagyaróváron, akik szintén szorgalmazták a testvérvárosi kapcsolat elindítását, ugyanis a magyarországi településnek még nem volt erdélyi testvértelepülése, így Sepsiszentgyörgy lesz az első. Mindkét polgármester egyetértett abban, hogy olyan kapcsolatot szeretnének kialakítani, amely nemcsak a városvezetők viszonyán múlna, és ne csak ebbe merüljön ki a viszony, így a jövőben mosonmagyaróvári fiatalok erdélyi látogatását is tervbe vették.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással