hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Nem drágítja a szemétszállítási díjakat a Tega Rt.

2022.01.12

2022-ben is kedvezményben részesülnek azok, akik előre kifizetik szolgáltatás ellenértékét

„2022 az ország legtöbb köztisztasági vállalatánál jelentős drágulást hozott. A díjszabásaink eddig sem szerepeltek a drágák közt, olcsóbb is leginkább olyan településeken volt, ahol nem gyűjtöttek szelektíven, illetve régi szemétdombra ürítették a hulladékot, nem foglalkozva az egészségügyi kockázattokkal. Elég gondot jelent az embereknek a drága gáz, villany, mi azt szerettük volna, hogy 2022-ben ne kelljen többet fizetniük, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt tudjuk is tartani” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A TEGA Rt. 2022-ben is kedvezményes fizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik előzetesen akarnak fizetni: április 30-ig egész évre 10%, fél évre 5% kedvezményt kapnak az előzetesen törlesztők. A kedvezmény azokra a jogi személyekre is érvényes, akiknek a szerződése előre rögzíti a hulladék mennyiségét.

A 70 évesnél idősebb, 800 lej alatti nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek egyáltalán nem kell fizetniük a hulladékszállításért, a 801-1000 lejes nyugdíjjal rendelkezők pedig 50% kedvezményben részesülnek. Fontos, hogy a kedvezmény akkor érvényes, ha egy 2022-es nyugdíjszelvénnyel alátámasztják a kérésüket, ennek határideje március utolsó napja és minden évben ezt újra le kell tenni.

A TEGA Rt. arra kéri a sepsiszentgyörgyi és baróti városlakókat, hogy a karácsonyfákat, amelyekre már nem tartanak igényt, tegyék a hulladékgyűjtőkhöz és ne dobják azokat be a kukákba.

(A Tega Rt. sajtóközleménye)

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.