hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok

2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

A Bagossy Brothers Company zárókoncertjén, még a legmértéktartóbb becslések szerint is legalább 18 ezren vettek részt, de a többi helyszín is igen népszerű volt. 

A gyermekvárosban például több mint kétezer gyerek igényelt pecsételőkártyát, és ebbe nem tartoznak bele a kicsik, akik nem kaptak ilyet.

A Borudvarban hét pincészet és szaküzlet mellett egy pálinkafőző és egy sajtkészítő kínálta a termékeit – fogyott is rendesen. Becslések szerint nyolcezer ember fordult meg, akik, csak pizzából, több nyolcszázát fogyasztottak el. A műsornak megfelelően kilenc együttes lépett fel, késést nem regisztráltak. 

A közösségi színpadon 26 csoport lépett fel, a nézőtér folyamatosan tele volt.

A lacikonyhák csaknem 34 ezer miccset, valamint mintegy 15 ezer poharas és nyolcezer dobozos sört adtak el. 

Az Ifjúság bázisán, a nappali tevékenységeket, műhelyfoglalkozásokat, közönségtalálkozókat, valamint az esti bulikat is beleszámítva, mintegy 1800 fiatal fordult meg. 

Knop Ildikó arról számolt be, hogy a program 185 pontja közül egy maradt el: az M Stúdió tűzshow-jára a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem kerülhetett sor. A kulturális hét negyven előadása közül egy stúdiótermi produkciónál maradtak helyek, a többi gyakorlatilag teltházzal futott. A Szent György Napok főszervezője köszönetét fejezte ki a fellépőknek és a közönségnek, hogy ismét sikerült Erdély nem csak legnagyobb, hanem legcivilizáltabb városünnepét megtartani. Elmondta: jelentősen csökkent a hulladékmennyiség azáltal, hogy a kereskedők és a közönség egyaránt, fegyelmezetten betartották az újrahasználható poharakra vonatkozó előírásokat. A város egyébként 21 ezer poharat „tolt be” a vásárba, amelyeket többször kimostak és visszaforgattak. A #Sepsi feliratos poharak több mint egynegyedét nem váltották vissza, vélhetően szuvenírként megtartották a felhasználók. 

A városnap sikerén mintegy 250 személy dolgozott, köztük 150 önkéntes.

A Szent György Napokat Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Kónya Ádám Művelődési ház, és a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítvány szervezte. Főtámogatók Ciuc és Pepsi.

 A 32. Szent György Napok szervezése elkezdődött. Tervezett időpont 2025. április 24-május 4.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.