hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Megújul az Állomás negyedi tó és környéke

2021.08.30

Az Állomás negyedi tó és környékének rendezését június közepén kezdték el a régészeti feltárási munkálatokkal, amely az építési engedély kibocsátásának feltétele volt. Ezt a feltételt a Székely Nemzeti Múzeum szakemberei határidő előtt teljesítették.

A feltárással egyidejűleg lezajlott a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására is, amelyet helyi vállalkozások nyertek meg. A Kulturális Minisztérium feltételként szabta meg, hogy a munkálatok továbbra is régészeti felügyelet mellett történjenek, így amint megkötik az erre vonatkozó szerződést, elkezdődhetnek a munkálatok.

Első lépésként területrendezésre kerül sor, megerősítik és szigetelni fogják a tó medrét, a vízveszteség pótlására szivattyúkat használnak, így alkalmas lesz a csónakázásra.

A tervek szerint a tó és környékének helyreállításával közel háromhektárnyi zöldövezetet alakítanak ki, sétányokat, kávézót és illemhelyet építenek, de lesz egy tartán bevonatú futópálya, kosárlabda- és futballpálya is. Parkolóhelyeket alakítanak ki, köztéri vezeték nélküli internethálózatot tesznek elérhetővé, a kialakított park fotovoltaikus panelekkel és LED-technológiával lesz megvilágítva és biztonsági kamerákkal ellátva.

A műszaki tervet több rendben módosítani kellett a szigorú szabályok miatt, ezért a munkálatok csak most kezdődhetnek el.

A közel 18 millió lejes beruházásnak a tervek szerint 2023 decemberéig kell megvalósulnia, a pályázattal kapcsolatos további részletek ITT olvashatók.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be