hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

2021.01.14

 Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. A torlódások elkerülése végett a hétvégén a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat autóbuszával is lehetőség lesz megközelíteni az üdülőtelepet, ami a megszokott menetrenden kívül óránként fog közlekedni. 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján egy időben legtöbb 150 autó tud parkolni Sugásfürdőn, ezért a torlódás elkerülése végett a sípálya nyitvatartásának ideje alatt a közszállítási vállalat munkatársai óránként fogják szállítani a síelni vágyókat a jegyszedő butiktól az üdülőtelepig, és vissza. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül. A busszal való utazás esetén nem kell kifizetni a 3 lejes belépő díját. A kis sípálya szombaton és vasárnap 9-től 21 óráig tart nyitva. 

Az első járat reggel 10 órától indul, az Erzsébet parkban, a Kálvin téren és a sorompónál is felszállhatnak az utasok. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul és a sorompónál újra felveszi majd a várakozó utasokat, így minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekedhetnek a jegyszedőház és Sugásfürdő között az utasok egészen 21:30-ig, ekkor indul vissza a város fele az utolsó járat.  

Gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet parkolni. Az Erzsébet parki buszmegállóból továbbra is program szerint szállítják az utasokat, Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor.

A sízés közben is kötelező az arcmaszk viselése és a távolság betartása, az öltözők zárva tartanak, az illemhelyiség azonban használható lesz. A tervek szerint, a következő napokban a nagypálya megnyitására is sor kerül. A téli sportok kedvelői hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig használhatják a pályákat.

Egy felvonás ára 4 lejbe kerül, a 18 év alatti gyerekek, a 60 év feletti és a fogyatékkal élő személyek pedig kedvezményben részesülnek. Ingyen mehetnek a pályára a 130 cm-nél alacsonyabb gyermekek, illetve a nemzeti- és olimpiai kerettagok. A bérletek ára 9 és 150 lej között váltakozik, a felvonások számától függően.

A Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát. Sugásfürdőn lehetőség van sí- és snowboard felszerelés bérlésére is. 

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.