hu
 
Vasárnap, 2022. Szeptember 25.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön

2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Második alkalommal lesz szúnyog- és kullancsirtás Sepsiszentgyörgy területén, a permetezésre szerdán és csütörtökön, augusztus 17-én és 18-án kerül sor.

Ahogyan két héttel korábban, ez alkalommal is 21:00 óra után permeteznek a kívánt hatás elérése érdekében. A nehezen hozzáférhető helyeken kézi pumpákat használnak, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. A vizes területeken, a folyók és a patakok partján napközben is permetezni fognak a kullancsok ellen.

Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak a művelet során. Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással, továbbá nem jelentenek veszélyt a méhekre.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra kéri a lakosokat, hogy a rovarirtási művelet ideje alatt és az azt követő fél órában kerüljék az érintett területeket, annak érdekében, hogy ne lélegezzék be a felhasznált anyagokat. Esős időjárás esetén az akciót egy nappal elhalasztják.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön
2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

Nyolcadszor pulzál Sepsiszentgyörgy
2022.09.19

Október 13-16. között szervezik a pulzArt kortárs művészeti fesztivált

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján
2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára
2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 
2022.09.14

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.