hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Közösségi tér épül a Csíki negyedben új köztéri bútorzattal, növényzettel és játszótérrel

2021.08.26

Már javában zajlanak a munkálatok, az új parkot a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából javában zajlanak a munkálatok a Csíki negyedben a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol új, korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek. 

A munkálatok során a Gábor Áront és Nicolae Bălcescut ábrázoló szobrokat áthelyezik, így a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók. 

Kültéri bútorokat, kerti padokat helyeznek el az új sétányok mentén, felújítják a régi játszóteret, a megújult közösségi teret pedig egy alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítik körbe.

A parkot két átlós sétány fogja keresztezni, a lakók által jelenleg is használt útvonalt követve. A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani. A sétányok kereszteződésénél egy ivókút lesz elhelyezve, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Modern közvilágítási rendszert építenek ki, a világítótestek a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél lesznek elhelyezve, ugyanakkor két világítótestet is elhelyeznek a park nyugati részét határoló tömbházak bejáratánál is. Ennek érdekében már lefektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A helyszínen a lakók ingyenesen hozzáférhetnek majd a vezeték nélküli internethez.

A munkálatok során előkerültek olyan vezetékek is, amelyekről az adott szolgáltatók nem megfelelő adatokat közöltek, mindez pedig megnehezítette az eddigi tereprendezési munkálatokat.

A tereprendezést a nyáron kezdték el, a közösségi parkot várhatóan a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók. A park létesítésével az önkormányzat hozzájárul a Csíki negyedi lakók életkörülményeinek javításához, ugyanakkor a közösségi tér használatával bekapcsolódhatnak a társadalmi térbe és közösségi életet alakíthatnak ki. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a városi övezetek felújítását célzó intézkedéscsomagot ültet gyakorlatba, amely, a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós finanszírozással valósul meg.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.