hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

Közösségi tér épül a Csíki negyedben új köztéri bútorzattal, növényzettel és játszótérrel

2021.08.26

Már javában zajlanak a munkálatok, az új parkot a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából javában zajlanak a munkálatok a Csíki negyedben a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol új, korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek. 

A munkálatok során a Gábor Áront és Nicolae Bălcescut ábrázoló szobrokat áthelyezik, így a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók. 

Kültéri bútorokat, kerti padokat helyeznek el az új sétányok mentén, felújítják a régi játszóteret, a megújult közösségi teret pedig egy alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítik körbe.

A parkot két átlós sétány fogja keresztezni, a lakók által jelenleg is használt útvonalt követve. A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani. A sétányok kereszteződésénél egy ivókút lesz elhelyezve, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Modern közvilágítási rendszert építenek ki, a világítótestek a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél lesznek elhelyezve, ugyanakkor két világítótestet is elhelyeznek a park nyugati részét határoló tömbházak bejáratánál is. Ennek érdekében már lefektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A helyszínen a lakók ingyenesen hozzáférhetnek majd a vezeték nélküli internethez.

A munkálatok során előkerültek olyan vezetékek is, amelyekről az adott szolgáltatók nem megfelelő adatokat közöltek, mindez pedig megnehezítette az eddigi tereprendezési munkálatokat.

A tereprendezést a nyáron kezdték el, a közösségi parkot várhatóan a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók. A park létesítésével az önkormányzat hozzájárul a Csíki negyedi lakók életkörülményeinek javításához, ugyanakkor a közösségi tér használatával bekapcsolódhatnak a társadalmi térbe és közösségi életet alakíthatnak ki. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a városi övezetek felújítását célzó intézkedéscsomagot ültet gyakorlatba, amely, a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós finanszírozással valósul meg.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.