hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon

2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

A helyi tanács igyekszik a legnagyobb mértékben csökkenteni a rendezvény ideje alatt termelt hulladékmennyiségét, a városnapok idei kiadásától kezdve az önkormányzat kizárólag újrahasználható poharakat biztosít a vásárlók és a kereskedők számára.

Ennek értelmében, a Borudvar kivételével, ahol eddig is üvegpoharakban szolgáltak fel, minden italt a ZĂ KUP-pal közösen készített, személyre szabott, újrahasználható pohárban szolgálnak fel. Ez egy olyan pohár, amely táskára, zsebre, nadrágszíjra, hátizsákra akasztható, könnyen hordozható egyik helyszínről a másikra.

A pohár használatához a következő néhány egyszerű szabályt kell figyelembe vennie:

  • amikor első italát kéri, 10 lej betéti díjat kell fizetnie a pohárért;
  • minden alkalommal, amikor új innivalót rendel, odaadja a régi poharat, és egy új, fertőtlenített pohárban kapja az új italát;
  • az esemény vagy a nap végén a poharat - ha nem szeretné megtartani – leadhatja a rendezvény területén, a Szabadság tér – Székely Nemzeti Múzeum tengely mentén telepített, hét, megjelölt visszaváltó pont egyikén (a Bertis Gold üzlettel szemben, a Tourinfo iroda előtt, a #SEPSI mellett, az Amigo üzlettel szemben, a Székely Nemzeti Múzeum előtt, a Dohánygyár udvarán + térkép, ha van hely) és visszakapja a befizetett díjat. Ne feledje, a poharat ép állapotban kell visszaadnia, nem lehet sáros, sérült, megkarcolt, összefirkált, stb.

Ezután Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának minden köztéri rendezvényén, például az őszi vagy a karácsonyi vásáron, ezekből a poharakból szolgálják fel a sört és a hosszú italokat. A röviditalokat és az ételeket lebomló csomagolásban kínálják a kereskedők.

A Szent György Napok szervezői már több éve figyelnek arra, hogy a kereskedők legkörnyezetbarát anyagokat használják mind az ételek, mind az italok felszolgálásához.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.