hu
 
Szombat, 2024. Április 27.

Kizárólag a hegyimentők által kijelölt túraútvonalakon kiránduljunk

2021.06.08

A nyár beköszöntével egyre többen látogatják Sepsiszentgyörgy egyik legkedveltebb kirándulóhelyét, Sugásfürdőt és környékét. A gyalog- és kerékpártúrák kedvelői több kijelölt útvonal közül is választhatnak, azonban néhány dologra érdemes figyelni a túrázás során.

A hatályos törvények szerint túraútvonalat csak a hegyimentők festhetnek fel, viszont amint már arról korábban beszámoltunk, a régebben kijelölt gyalogtúra-útvonalak mellett megjelentek nem hivatalos turistajelzések is. Ezek azonban veszélyesek is lehetnek nemcsak az etetőkhöz járó vadak miatt, de félrevezethetik a túrázókat, így könnyen eltévedhetnek.

A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ felhívja a túrázók figyelmét, hogy kizárólag a hegyimentők által kijelölt, hivatalos túraútvonalakat használják. Ha valaki bajba kerül, a hegyimentő csapatok így könnyebben be tudják azonosítani a helyszínt, és rövid időn belül tudnak segíteni a bajbajutottakon. Ugyanakkor azt javasolják az erdei utakon túrázóknak, hogy ne egyedül, hanem csoportosan kiránduljanak és vigyék magukkal a feltöltött mobiltelefonjaikat.

A Hegyimentő Szolgálat munkatársai Sugásfūrdő környékén nemrég újrafestettek két engedélyezett túraútvonalat, amelyeken biztonságosabban lehet kirándulni: a kék háromszöggel jelzett Sugásfürdő – Benkő borvíz– Benkő mező útvonalat és a sárga kereszttel jelzett Sugásfürdő – Vadas útvonalat. Ahogy az alábbi térkép is mutatja, módosították a piros jelzésű túraútvonalat is, amely kikerüli a 2. számú vadetetőt.

Azok, akik kerékpáron szeretnék bejárni Sugásfürdőt és környékét, két útvonalon is megtehetik: választhatnak könnyebb vagy közepes nehézségű szakaszt. Mindkettő a jegyszedő butiktól indul és ugyanoda tér vissza.

A kék háromszöggel és sárga kereszttel jelzett gyalogtúra-, valamint a kék és piros kerékpártúra-útvonalakról a www.natcov.ro honlapon található részletes leírás.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kéri a lakókat, hogy körültekintően túrázzanak a város környező erdeiben és éjszaka egyáltalán ne menjenek a vadlegelők és vadetetők környékére.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.