hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Kezdődnek a Csíki utca korszerűsítési munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2021.07.22

Idén a gáz- és a vízhálózat felújításán dolgoznak a Grigore Bălan tábornok út és az Oltmező utca közötti szakaszon

A sepsiszentgyörgyi Csíki utca teljes korszerűsítési munkálatai a fenntartható városi mobilitási tervben szerepelnek. A következő időszakban elsőként a gáz- és vízhálózat felújítására kerül sor.

A gázszolgáltató már elkezdte a munkálatokat a Csíki utca és az Árkosi út közötti útkereszteződés környékén, ezek azonban kiterjednek a Grigore Bălan tábornok út és az Árkosi utca közötti teljes útszakaszra, valamint a szomszédos utcákra is, így az Új utcára és a Vojkan utcára, ahol a fő gázvezeték és a csatlakozók cseréjére kerül sor. 

A munkálatok nem befolyásolják jelentősen az autós és a gyalogos forgalmat, az önkormányzat azonban arra kéri a lakókat, hogy elővigyázatosan közlekedjenek az utcán.

A víz- és csatornahálózatot érintő felújításokat szeptemberben kezdik el a közművek munkatársai, a teljes hálózatot felújítják az említett szakaszon. A munkálatok hozzávetőleg 6 hónapig tartanak, a tél ideje alatt a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt azonban szünetelni fognak A munkálatok az autós forgalmat egy-egy sávon érintik majd. 

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a tervek szerint a jövő évben kezdi el a közvilágítási hálózat, az úttest és a járda korszerűsítési munkálatait, továbbá a biciklisávok kialakítását.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.