hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Karácsonyi Vásár Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

A karácsony közeledtével idén is ünneplőbe öltözik Sepsiszentgyörgy. A hagyományos Karácsonyi Vásárra december 16–23 között kerül sor a már jól megszokott helyszínen, városunk főterén.

Az esemény nem csak a szorgos „angyaloknak” jelent hathatós segítségnyújtást az ajándékok beszerzésében, hanem sokszínű kulturális program, köztéri installációk és hagyományos ételeket árusító lacikonyha is várja az ünnepre hangolódó szentgyörgyieket.

A Karácsonyi Vásár idén is Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház közös szervezésében valósul meg, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is vásárosok és közélelmezési egységek jelentkezését várják a szervezők.  A hagyományos Karácsonyi Vásárra  kézművesek, iparművészek, könyvkereskedők, őstermelők, 3 négyzetméternél kisebb közélelmezési egységek jelentkezését várják december 6-án éjfélig, elektronikus úton (www.kultura.ro), vagy 16 óráig személyesen a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám).

A rendezvénysorozat időtartamára a Kónya Ádám Művelődési Ház zárt borítékos versenytárgyalást hirdet a következő közélelmezési helyekre: 3 hely kürtőskalács és lángos árusítására, 1 hely meleg italokat felszolgáló egység számára, 1 hely a hagyományos ételeket kínáló lacikonyha számára.      

A közélelmezési helyek versenytárgyalására az ajánlatokat december 6-án, 10 óráig lehet benyújtani a Kónya Ádám Művelődési Ház székhelyén (Kossuth Lajos utca 13. szám), a versenytárgyalás időpontja aznap 11 óra.  

A jelentkezési feltételek, a jelentkezési adatlapok, valamint a vásár és a versenytárgyalás szabályzata elérhetőek a www.kultura.ro oldalon. További tájékoztatás a vásárral kapcsolatban a 0267 312 104-es telefonszámon igényelhető, a versenytárgyalással kapcsolatban pedig a 0267 352 460-as telefonszámon. A vásár kulturális programjára óvodák és iskolák gyermek- és diákcsoportjainak, valamint egyházi kórusok jelentkezését várják, akik a vásár színpadán zenés-, verses műsoraikkal tennék meghittebbé  a karácsonyi ünnepvárást.  A csoportok november 25-ig a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársánál, a 0758 801 131-es telefonszámon vagy a danciuhelga.kultura@gmail.com e-mail címen jelentkezhetnek.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be