hu
 
Csütörtök, 2022. December 08.

Karácsonyi Vásár Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

A karácsony közeledtével idén is ünneplőbe öltözik Sepsiszentgyörgy. A hagyományos Karácsonyi Vásárra december 16–23 között kerül sor a már jól megszokott helyszínen, városunk főterén.

Az esemény nem csak a szorgos „angyaloknak” jelent hathatós segítségnyújtást az ajándékok beszerzésében, hanem sokszínű kulturális program, köztéri installációk és hagyományos ételeket árusító lacikonyha is várja az ünnepre hangolódó szentgyörgyieket.

A Karácsonyi Vásár idén is Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház közös szervezésében valósul meg, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is vásárosok és közélelmezési egységek jelentkezését várják a szervezők.  A hagyományos Karácsonyi Vásárra  kézművesek, iparművészek, könyvkereskedők, őstermelők, 3 négyzetméternél kisebb közélelmezési egységek jelentkezését várják december 6-án éjfélig, elektronikus úton (www.kultura.ro), vagy 16 óráig személyesen a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám).

A rendezvénysorozat időtartamára a Kónya Ádám Művelődési Ház zárt borítékos versenytárgyalást hirdet a következő közélelmezési helyekre: 3 hely kürtőskalács és lángos árusítására, 1 hely meleg italokat felszolgáló egység számára, 1 hely a hagyományos ételeket kínáló lacikonyha számára.      

A közélelmezési helyek versenytárgyalására az ajánlatokat december 6-án, 10 óráig lehet benyújtani a Kónya Ádám Művelődési Ház székhelyén (Kossuth Lajos utca 13. szám), a versenytárgyalás időpontja aznap 11 óra.  

A jelentkezési feltételek, a jelentkezési adatlapok, valamint a vásár és a versenytárgyalás szabályzata elérhetőek a www.kultura.ro oldalon. További tájékoztatás a vásárral kapcsolatban a 0267 312 104-es telefonszámon igényelhető, a versenytárgyalással kapcsolatban pedig a 0267 352 460-as telefonszámon. A vásár kulturális programjára óvodák és iskolák gyermek- és diákcsoportjainak, valamint egyházi kórusok jelentkezését várják, akik a vásár színpadán zenés-, verses műsoraikkal tennék meghittebbé  a karácsonyi ünnepvárást.  A csoportok november 25-ig a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársánál, a 0758 801 131-es telefonszámon vagy a danciuhelga.kultura@gmail.com e-mail címen jelentkezhetnek.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez