hu
 
Csütörtök, 2022. December 08.

Ismét lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra

2022.11.16

A programon a 35 év fölötti személyek is részt vehetnek

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 700 lejes támogatást nyújt azoknak a 18. életévüket betöltő személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A programra november 25-ig lehet jelentkezni. 

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa másodszorra szavazta meg a román-magyar nyelvtanulási program elindítását. Ennek értelmében péntektől, november 18-tól jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők. 

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1 000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg.

Az idén második alkalommal induló román vagy magyar nyelvtanfolyam, 2022 novembere és 2023 májusa között zajlik. A novemberben kezdődő tanfolyam heti 4 óra tevékenységet foglal magába, a teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik.

A programon minden olyan 18 életévét betöltő személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi állandó vagy ideiglenes lakcímmel és szakiskolai vagy líceumi végzettséggel rendelkezik. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló országos programtámogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  •        kitöltött jelentkezési űrlap
  •       személyi igazolvány másolata
  •       érettségi vagy szakiskolai végzettséget igazoló dokumentum
  •       bankszámlaszám (a támogatás összegének utalásához)

 Az érdeklődöknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. A kérés a Polgármesteri Hivatal honlapjáról (ITT) tölthető le vagy személyesen igényelhető az Ifjúsági Irodában. Az iratcsomók leadásának határideje november 25-e. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit november 28-án teszik közzé. 

Részletesebb felvilágosítást a 0787 588 012 telefonszámon, vagy a zsolt.balogh@sepsi.ro címen igényelhetnek az érdeklődök.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez