hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Ismét lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra

2022.11.16

A programon a 35 év fölötti személyek is részt vehetnek

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 700 lejes támogatást nyújt azoknak a 18. életévüket betöltő személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A programra november 25-ig lehet jelentkezni. 

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa másodszorra szavazta meg a román-magyar nyelvtanulási program elindítását. Ennek értelmében péntektől, november 18-tól jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők. 

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1 000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg.

Az idén második alkalommal induló román vagy magyar nyelvtanfolyam, 2022 novembere és 2023 májusa között zajlik. A novemberben kezdődő tanfolyam heti 4 óra tevékenységet foglal magába, a teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik.

A programon minden olyan 18 életévét betöltő személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi állandó vagy ideiglenes lakcímmel és szakiskolai vagy líceumi végzettséggel rendelkezik. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló országos programtámogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  •        kitöltött jelentkezési űrlap
  •       személyi igazolvány másolata
  •       érettségi vagy szakiskolai végzettséget igazoló dokumentum
  •       bankszámlaszám (a támogatás összegének utalásához)

 Az érdeklődöknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. A kérés a Polgármesteri Hivatal honlapjáról (ITT) tölthető le vagy személyesen igényelhető az Ifjúsági Irodában. Az iratcsomók leadásának határideje november 25-e. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit november 28-án teszik közzé. 

Részletesebb felvilágosítást a 0787 588 012 telefonszámon, vagy a zsolt.balogh@sepsi.ro címen igényelhetnek az érdeklődök.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.