hu
 
Kedd, 2021. Január 19.

Idén más formában kerül sor az adventi ünnepségre Sepsiszentgyörgyön

2020.11.25

Az óriás adventi koszorúkat felállítja az Önkormányzat

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott kötelező intézkedések értelmében, idén nem kerül sor az adventi ünnepségre és az első adventi gyertya közös meggyújtására Sepsiszentgyörgyön. Az óriás koszorúkat idén is felállítja az Önkormányzat és akárcsak az előző években, az ünnepvárás mind a négy vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát.

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Idén tizenegyedik alkalommal áll majd óriási adventi koszorú a város Főterén. Az első gyertya meggyújtására minden évben ünnepi műsor keretében kerül sor, az esemény azonban az idei évben elmarad.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata videóüzenet formájában közvetíti majd a lakóknak az ünnepváró gondolatokat az intézmény hivatalos Facebook oldalán advent minden vasárnapján.

Az Állomás negyedi körforgalomhoz idén is kerül koszorú, a dekoráció mindkét helyszínen a tavalyihoz hasonlóan, a fehér város tematikája köré épül. A koszorúkat minden évben a városi kertészet munkatársai fonják, állítják fel, a díszek pedig helyi alkotók munkái, a fehér város tematikáját Bagoly Zsuzsi álmodta meg, kivitelezte Borbáth István, a MultiNr munkatársa. A díszítésben a városi kertészet munkatársainak a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai is segítenek. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan, a Főtéren és az Erzsébet parkban további ünnepváró meglepetéssel is készül.

Hosszabbított ügyfélfogadás kedden és csütörtökön a Közpénzügyi Igazgatóságon
2021.01.18

Ezen a héten több változás is történik Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán, ami az intézmény programjára és különböző illetékek befizetésére vonatkozik.

Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás második szakasza
2021.01.18

Hétfőn Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás az országos kampány második szakaszába sorolt 65 év feletti személyek, a krónikus betegek, illetve a kulcsfontosságú területeken dolgozó személyek részére. Több mint 900 személy iratkozott fel az oltásra a Dália utca 1-es szám alatti Oltóközpontban.

A magyar kultúra napja Sepsiszentgyörgyön
2021.01.18

A magyar kultúra napja alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház kétnapos rendezvénysorozatot szervez Sepsiszentgyörgy több helyszínén. Január 21-én és 22-én az ünnepi programsorozat részeként két zenei előadásra is sor kerül.

Január 29-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának hallgatói ösztöndíjprogramjára
2021.01.15

Az ösztöndíj keretösszege 100.000 lej és azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri- vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak a folyó tanévben.

Megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn. Hétvégén óránként lehet autóbusszal a helyszínre látogatni
2021.01.14

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően megnyílt a kis sípálya Sugásfürdőn.