hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

Hétvégén újra vásár lesz Sepsiszentgyörgy Főterén

2021.05.06

A virágvásárral egybekötött termelői vásárra május 8-án, szombaton, illetve 9-én, vasárnap kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén. A szokásos kézműves termékek, házias és hagyományos élelmiszerek árusai mellett 13 virágtermelő is jelezte részvételi szándékát, így a vásár szinte kitölti majd a Főteret.

„Örvendünk, hogy hétvégén megszervezhetjük a Termelők és Kézművesek Vásárát. Közkedvelt esemény, amelynek nagyon sokan örvendenek: ezúttal jó hír, hogy megkaptuk a szükséges engedélyeket, a szakhatóságok is úgy ítélték meg, hogy biztonságos a vásár lebonyolítása. A májusi vásárunk keretében virágvásárt is tartunk, hiszen ennek is eljött a szezonja” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

(A TEGA Rt. közleménye)

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.