hu
 
Vasárnap, 2022. Május 22.

Hétvégén óránként indulnak autóbuszok Sugásfürdőre

2022.01.26

Mindkét sípálya várja a téli sportok kedvelőit

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően mindkét sípálya működik Sugásfürdőn. A tapasztalatok szerint, hétvégén megnövekedik a forgalom az üdülőtelepre, a torlódások elkerülése végett a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat szombaton és vasárnap óránként indít autóbuszokat a megszokott menetrend mellett.

Sugásfürdőn egy időben legtöbb 80 autó parkolhat, ezért hétvégén a torlódás elkerülése végett a sípályák nyitvatartásának ideje alatt a síelni vágyók hétvégén autóbuszokkal közelíthetik meg a sípályákat. Ezek óránként közlekednek majd a volt jegyszedő butiktól az üdülőtelepig és vissza. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül. A pályák szombaton és vasárnap 9-től 21 óráig tartanak nyitva.

Az első járat reggel 9 órától indul, az utasok a volt jegyszedőház mellett szállhatnak fel a járműre. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul és visszaindul, majd újra felveszi a várakozó utasokat, így minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekedhetnek. Az utolsó járat 21:30-kor indul vissza a város felé.

Gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet leparkolni. Az üdülőtelepen történő megfelelő parkolásban és forgalomirányításban a Helyi Rendőrség munkatársai segítenek.

A megszokott menetrend szerinti járatok továbbra is közlekednek: az Erzsébet parki buszmegállóból Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor.

A téli sportok kedvelői hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig használhatják a pályákat. A Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát.

Egy felvonás 8 lejbe kerül a 18 év alatti gyerekeknek, a 60 év felettieknek és a fogyatékkal élő személyeknek pedig 6 lejbe. A bérletek ára 18 és 300 lej között változik a felvonások számától függően. A Sepsi Card-al rendelkező lakosok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Látogathatók a szabadidős létesítmények Sugásfürdőn
2022.05.20

Május 20-tól változatos szabadidős program, kikapcsolódási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt Sugásfürdőn.

Népszámlálás: érvényességi ellenőrzőpont nyílik Sepsiszentgyörgy Főterén
2022.05.19

Május 20-tól a város főterén érvényességi ellenőrző pont nyílik, ahol pár másodperc alatt bárki ellenőrizheti a kérdőív kitöltésének helyességét. 

Ingyenes különjárattal vonatozhatnak az OSK-szurkolók a Román Kupa döntőjére
2022.05.17

A vonatot Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának jóvoltából és a Sepsi OSK szervezésének köszönhetően vehetik igénybe azok a belépőjeggyel rendelkező szurkolók, akik előzetesen feliratkoznak. Ezt szerdán, május 18-án tehetik meg a Sepsi OSK stadion jegypénztárában, reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Egyéves születésnapját ünnepli a Lábbusz program
2022.05.17

Május 17-én volt egy éve, hogy Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elindította a Lábbusz programot

Olvasásra ösztönzünk
2022.05.13

Gyermek és ifjúsági programok a SepsiBook-on