hu
 
Csütörtök, 2024. Április 18.

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön

2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

A korábbi évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy a támogatáshoz szükséges kérelmeket október 18-tól, hétfőtől kezdődően lehet letenni. 

A korábbi évektől eltérően, idén a támogatás odaítélésének felső határai és a szükséges dokumentumokra vonatkozó szabályok is megváltoztak. A fűtéstámogatást ebben a szezonban is legtöbb öt hónapra igényelhető, a november 1-jei és március 31-ike közötti időszakra. 

JÓ TUDNI! Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kérelmeket november 20-ig szükséges benyújtani a Szociális Támogatási Igazgatóság Bánki Dónát utca 27. szám alatti székhelyén. Azok, akik november 21-e után teszik le az iratcsomókat, csak a  december és március közötti időszakra kaphatnak támogatást.

A támogatást lakásonként csak egy fűtésére használt rendszerhez nyújtják, legyen az gázzal, villanyárammal, vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer, és csak olyan családok vagy egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást a lakásuk fűtéséhez.

Azok a családok folyamodhatnak a pótlékért, akik esetében az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1 386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2 053 lej. A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve.

Fontos! A torlódás elkerülése érdekében, az iratcsomók leadásakor az ügyfelek vegyék figyelembe, hogy a leadási határidő november 20-a. A fűtéstámogatáshoz szükséges, leadandó iratok listája IDE kattinva található. 

Részletes információk a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, a Bánki Dónát utca 27. szám alatt, vagy a 0267 311 068-as telefonszámon kérhetők.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.