hu
 
Hétfő, 2024. Február 26.

Gyümölcsfacsemetéket igényelhetnek a sepsiszentgyörgyi lakosok

2023.03.20

Frissítés!

Tajékoztatjuk a lakókat, hogy a meghírdetett gyümölcsfaosztási akciót, amelyre március 23-24-án került volna sor Sepsiszentgyörgyön, adminisztratív okok miatt egy későbbi időpontra halasztjuk. Elnézést kérünk a kellemetlenségért és köszönjük a megértésüket!

-------------------------------

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata harmadik éve ingyenesen oszt szét gyümölcsfacsemetéket Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének! nevű program keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan a sepsiszentgyörgyi lakosok lakcímenként idén is legtöbb öt facsemetét igényelhetnek. A program célja az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges táplálkozásának támogatása, gyümölcsszükségletének kielégítése. Kizárólag sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek vehetnek részt a programban, egy lakcímre legtöbb öt csemetét lehet kérni.

Az igénylők abban az esetben kaphatják meg a csemetéket, amennyiben Sepsiszentgyörgyön rendelkeznek a fák elültetésére alkalmas területtel, nem tartoznak adóhátralékkal a város költségvetése felé és vállalják, hogy gondozni tudják a gyümölcsfákat.

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, kizárólag személyesen, személyi igazolvány felmutatásával, érkezési sorrendben lehet átvenni csütörtökön és pénteken (március 23-án és 24-én) 9–15 óra között a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út, 22. szám).

A sepsiszentgyörgyi lakosok idén közel 1 300 csemetét igényelhetnek: alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy-, szilvafa közül választhatnak.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.