hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Gyümölcsfacsemetéket igényelhetnek a sepsiszentgyörgyi lakosok

2023.03.20

Frissítés!

Tajékoztatjuk a lakókat, hogy a meghírdetett gyümölcsfaosztási akciót, amelyre március 23-24-án került volna sor Sepsiszentgyörgyön, adminisztratív okok miatt egy későbbi időpontra halasztjuk. Elnézést kérünk a kellemetlenségért és köszönjük a megértésüket!

-------------------------------

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata harmadik éve ingyenesen oszt szét gyümölcsfacsemetéket Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének! nevű program keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan a sepsiszentgyörgyi lakosok lakcímenként idén is legtöbb öt facsemetét igényelhetnek. A program célja az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges táplálkozásának támogatása, gyümölcsszükségletének kielégítése. Kizárólag sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek vehetnek részt a programban, egy lakcímre legtöbb öt csemetét lehet kérni.

Az igénylők abban az esetben kaphatják meg a csemetéket, amennyiben Sepsiszentgyörgyön rendelkeznek a fák elültetésére alkalmas területtel, nem tartoznak adóhátralékkal a város költségvetése felé és vállalják, hogy gondozni tudják a gyümölcsfákat.

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, kizárólag személyesen, személyi igazolvány felmutatásával, érkezési sorrendben lehet átvenni csütörtökön és pénteken (március 23-án és 24-én) 9–15 óra között a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út, 22. szám).

A sepsiszentgyörgyi lakosok idén közel 1 300 csemetét igényelhetnek: alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy-, szilvafa közül választhatnak.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.