hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Forradalmi szónokverseny

2021.03.01

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház szónokversenyt hirdet sepsiszentgyörgyi középiskolások számára, melynek célja a március 15-i eszmék megismerése a mai fiatal generáció szemszögéből.

A szónoklat témája: FORRADALOM LVL.21 – Hogyan? Miért? Kinek?

Követelmények, részvételi feltételek:

  • A versenyre Sepsiszentgyörgyön tanuló, 9-12. osztályos tanulók jelentkezhetnek
  • Maximum 5 perc terjedelmű, előre elkészített, videóra vett beszédet várunk mp4 formátumban
  • Az elkészített videó címe tartalmazza a jelentkező teljes nevét (pl. Petofi_Sandor.mp4)
  • A szónoklat elmondása előtt a jelentkező mutatkozzon be, mondja be a teljes nevét, az osztályt és a tanintézményt, amelyben tanul
  • A beszédeket legkésőbb 2021. március 4-ig várjuk a kata.dobai@sepi.ro e-mail címre (óriásfájlküldővel, mint pl. wetransfer.com)

Elbírálás:

A benyújtott pályázatokat (videókat) szakmai zsűri értékeli.

LIKE-GYŰJTÉS - A legjobb szónoklatokat a Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook oldalára töltjük fel. Ezekből 2021.03.05-11. között a közönség szavazatai alapján kerülnek ki a győztes produkciók.

A végső eredményt a szavazatok és a zsűri pontszámainak átlaga adja.

A győztes szónoklat ünnepi rendezvénysorozatunk alkalmával élőben is elhangzik majd.

Díjak:

  1. Díj: 1000 RON + könyvcsomag
  2. Díj: 500 Ron + könyvcsomag
  3. Díj: könyvcsomag

Felmerülő kérdések esetén hívja a 0711044555 telefonszámot.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.