hu
 
Szerda, 2023. Szeptember 27.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön

2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

A kivitelezőcég munkatársai befejezték a pincerendszer átalakítását, kiépítették a vízelvezető hálózatot, a föld alá helyezték az új közvilágítási rendszer vezetékeit, valamint egy összekötő gangot alakítottak ki a Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Színház udvarai között. A kivitelezőcég szakemberei jelenleg a kialakított gang burkolásán dolgoznak, előkészítik a terepet a sétányok és a kisebb terek számára, ezt követi az alapozás és a térkövek lerakása.

Az új sétálóövezetet több kis térből és sétányból alakítják ki, ezek kiépítése után a Szent György térről indulva gyalogosan vagy biciklivel, autóút keresztezése nélkül lehet majd elérni a Főteret és az Erzsébet park felső részét.

Az új városmagot több irányból is meg lehet majd közelíteni: a vadászmúzeumnak otthont adó Bene-ház mellett elhaladó kis utcán, a Ferdinánd Panzió melletti gangon keresztül, illetve a Tamási Áron Színház irányából is megnyitják mindkét bejáratot.

A város belső udvara a tervek szerint jövő tavaszra készül el, a beruházás értéke meghaladja az 5,4 millió lejt.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.