hu
 
Vasárnap, 2022. Szeptember 25.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön

2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

A kivitelezőcég munkatársai befejezték a pincerendszer átalakítását, kiépítették a vízelvezető hálózatot, a föld alá helyezték az új közvilágítási rendszer vezetékeit, valamint egy összekötő gangot alakítottak ki a Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Színház udvarai között. A kivitelezőcég szakemberei jelenleg a kialakított gang burkolásán dolgoznak, előkészítik a terepet a sétányok és a kisebb terek számára, ezt követi az alapozás és a térkövek lerakása.

Az új sétálóövezetet több kis térből és sétányból alakítják ki, ezek kiépítése után a Szent György térről indulva gyalogosan vagy biciklivel, autóút keresztezése nélkül lehet majd elérni a Főteret és az Erzsébet park felső részét.

Az új városmagot több irányból is meg lehet majd közelíteni: a vadászmúzeumnak otthont adó Bene-ház mellett elhaladó kis utcán, a Ferdinánd Panzió melletti gangon keresztül, illetve a Tamási Áron Színház irányából is megnyitják mindkét bejáratot.

A város belső udvara a tervek szerint jövő tavaszra készül el, a beruházás értéke meghaladja az 5,4 millió lejt.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön
2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

Nyolcadszor pulzál Sepsiszentgyörgy
2022.09.19

Október 13-16. között szervezik a pulzArt kortárs művészeti fesztivált

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján
2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára
2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 
2022.09.14

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.