hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

Felhalmozott adósságok miatt 13 lakótársulás esetében szüntetik meg az ivóvízellátást

2023.06.20

Az érintett lakóbizottságok nem teljesítették a tavaly tett kötelezettségvállalásukat, miszerint részletekben fizetik ki az elmúlt évek során felhalmozott, nagy összegű adósságaikat.

A Közüzemek Rt. regionális szolgáltató döntése értelmében, 13 tulajdonosi társulás esetében szünteti meg az ivóvíz-szolgáltatást a nagy összegű közköltség-tartozások miatt, amely meghaladta az 1,5 millió lejt.

A döntés azután született, hogy tavaly az önkormányzat közbenjárására az érintett lakótársulások írásban vállalták, hogy részletekben behajtják a tartozásokat, de ez csak néhány esetben történt meg. Ezzel szemben a legtöbb esetben a tartozások még tovább halmozódtak, a lakók az aktuális számlákat sem fizetik be.

Ezért a mai naptól kezdődően és a következő napokban 13 tulajdonosi társulásnál kapcsolják le az ivóvízellátást: 3E lakótársulás, 3D lakótársulás, Flori de Tei lakótársulás, Căminul lakótársulás, Gars-Viitorul 6-os lakótársulás, Garsoniera 5 lakótársulás, Progres 12 lakótársulás, Ciucului 59 lakótársulás, Váradi József 13 lakótársulás, Speranţa lakótársulás, Prietenia lakótársulás, Viitorul lakótársulás, Zona Culturii lakótársulás.

Mivel a Közüzemek Rt. csupán a tulajdonosi társulások szintjén rendelkezik adatokkal, a lakóbizottságokat arra kérték, hogy adják meg a tartozók listáját tömbházanként, hogy ne az egész lakótársulást kapcsolják le a vízhálózatról, viszont csak egy lakótársulástól érkezett válasz. Ebben az esetben a 11 lépcsőházból csak négynél lesz lekapcsolva a vízszolgáltatás. A tartozással rendelkező többi lakótársulás esetében a hozzá tartozó összes lépcsőházban elzárják a vizet.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.