hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Értéket adunk a roncsautódnak! A többéves program április 1-től indul

2021.02.25

Az önkormányzat felvásárolja a legalább tíz éve Sepsiszentgyörgyön beiratott és nem használt autókat

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa a februári soros tanácsülésen elfogadta az önkormányzat több évre szóló roncsautóprogramjára vonatkozó határozattervezetet.

Az Értéket adunk a roncsautódnak! elnevezésű program célja, hogy csökkenjen a szennyező autók száma és fiatalodjon az autópark a városban, ezért az önkormányzat 3 000 lejt kínál a legkevesebb 10 éve Sepsiszentgyörgyön beiratott autókért. 

A program célja, hogy a tíz évesnél idősebb, magas szennyeződést kibocsátó járműveket kivonjuk a forgalomból, annak érdekében, hogy javuljon a levegő minősége, ugyanakkor megóvjuk a zöldövezeteket és hozzájáruljunk a város autóparkjának fiatalításához.”  - hangzott el Antal Árpád részéről a tanácsülés keretében. 

A programmal azoknak a természetes és jogi személyeknek kíván segíteni az önkormányzat, akik megszabadulnának a régi, nem használt gépjárműveiktől, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak, így az országos Roncsautó-programban sem fognak részt venni.

Az önkormányzat programjában való részvétel feltételei között szerepel, hogy az autó legalább 10 éve Sepsiszentgyörgyön kell legyen bejegyezve, a tulajdonosoknak sepsiszentgyörgyi lakóhellyel kell rendelkezniük, a kérelmezőnek legalább 3 évig az autó tulajdonosának kell lennie és nem szabad tartozása legyen az önkormányzat felé, továbbá vállalnia kell, hogy a következő 3 évben nem vásárol 5 évnél régebbi autót, ellenkező esetben vissza kell térítenie a program keretében kapott 3 000 lejes összeget.

A leadott személygépkocsinak tartalmaznia kell az alapvető alkatrészeket, például a motort, a sebességváltót, a karosszériát, az alvázat stb.

A többéves programra a kérelmeket április 1-től kezdődően folyamatosan le lehet adni, miután a Helyi Tanács március végén elfogadja az éves költségvetést. 2021-ben a programra elkülönített összeg 1 millió lej, ami 333 személygépkocsi felvásárlását teszi lehetővé.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg körülbelül 22 000 autó van forgalomba iratva, ezeknek több mint fele, azaz több mint 11 000 tíz évnél idősebb.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.