hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Elköszönt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának jelenlegi testülete

2020.10.21

Jövő héten kerül sor az új tanács alakuló ülésére

Október 21-én, szerdán került sor Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának utolsó ülésére a jelenlegi mandátumban. A napirendi pontok között tíz tanácshatározat szerepelt, ezeket egyöntetűen megszavazták a tanácsosok.

A rendkívüli tanácsülés keretében Antal Árpád-András polgármester elmondta, hogy azért ragaszkodott a személyes jelenléthez, mert ez a tisztségben lévő önkormányzati képviselők utolsó ülése. Jövő hétfőn kerül sor az új testület alakuló ülésére, amelyben a jelenlegi tagok kétharmada folytatja majd a munkát.

Elsősorban köszönöm Sztakics Éva alpolgármester asszony munkáját, aki 16 évig volt a város alpolgármestere. Az ő energiája és tudása nélkül biztos, hogy sok mindent nem tudtunk volna megtenni. Pârvan Rodica 20 évig volt helyi tanácsos, Bálint Józseffel pedig alpolgármesterként is dolgoztunk közösen. Mindkettőjüknek köszönöm az együttműködést és az építő jellegű bírálatokat egyaránt, a városért és a közösségért folytatott munka úgy gondolom, hogy eredményes volt. Tischler Ferenc szintén a város alpolgármestere volt és folytatni fogjuk a közös munkát, hiszen az elkövetkezendő években szintet kell lépnünk a városban a szociális területen.” - fejezte ki köszönetét Antal Árpád polgármester.

Sztakics Éva alpolgármester asszony is megköszönte a jelenlévőknek az elmúlt évek munkáját, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester pedig kiemelte, hogy tanulságos volt számára az elmúlt négy év és reméli, hogy az elkövetkezendőkben is együtt fogják szolgálni a város lakosságát.

Együtt tettük ezt a várost élhetővé és szerethetővé, ezt a munkát fogjuk továbbra is folytatni!”  - ezekkel a gondolatokkal zárta a rendkívüli tanácsülést Antal Árpád polgármester.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén