hu
 
Kedd, 2021. Augusztus 03.

Elkészült a SEPSI óriásbetűk nyári kiadása

2021.07.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ötödik alkalommal öltöztette tematikus ruhába a #SEPSI óriásbetűket a Főtéren. A tenger hangulatát idéző külső Szederjesi Szidónia és Fazakas Noémi sepsiszentgyörgyi grafikusok munkája, melyet egy helyi cég kivitelezett. Az alkotás nyár végéig lesz megtekinthető.

A fehér színű óriásbetűket tavaly márciusban szerelték fel a Főtérre, azóta minden évszakban helyi virágkötők tervei által újult meg, legutóbb pedig Gyermeknap keretében a sepsiszentgyörgyi gyermekek színes kézlenyomatai díszítették.

Az óriásbetűk Sepsiszentgyörgy meghatározó installációja, amely lehetőséget teremt arra, hogy helyi művészek mutassák be alkotásaikat a felületen, az elkövetkezőkben az önkormányzat szeretné, hogy minél több formát öltsenek a betűk helyi képzőművészek ötletei alapján.

Augusztusban újabb meglepetés készül a sepsiszentgyörgyieknek, hiszen újból előkerül a közkedvelt fotókeret, melyet a helyi virágkötők díszítenek ki.

Arany- és gyémántlakodalmasok jelentkezését várja Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2021.08.03

Idén azok a sepsiszentgyörgyi házaspárok jelentkezhetnek, akik 2020-ban vagy 2021-ben ünnepelték házasságuk 50-ik, illetve 60-ik évfordulóját.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2021.08.02

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik szakasza kizárólag Kovászna megyében kerül megrendezésre, a rajt és a cél Sepsiszentgyörgyön lesz. A harmadik szakaszra augusztus 6-án, pénteken kerül sor, amikor a kerékpárosok a Sepsiszentgyörgy, Málnás, Sepsibükszád, Bálványosfürdő, Kézdivásárhely, Kovászna, Réty, Sepsiszentgyörgy útvonalon haladnak végig.

Új táblák kerülnek Sepsiszentgyörgy tömbházbejárataira
2021.07.30

A városban való könnyebb eligazodás érdekében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új, kétnyelvű, egységes, tartós anyagból készült bejárati táblákat szerel a város tömbházaira. 

Második körben kerül sor szúnyogirtásra csütörtökön és pénteken este Sepsiszentgyörgyön
2021.07.27

Ahogyan az első alkalommal is, a műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban
2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön!