hu
 
Csütörtök, 2021. December 02.

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán

2021.11.17

Ügyintézés e-mailen keresztül

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága értesíti a lakókat, hogy a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel, továbbá az adófizetők hatékonyabb  ügyintézése és a nyilatkozatok gyorsabb kiállítása érdekében, a természetes és jogi személyek megadhatják e-mail címüket, amelyen keresztül a jövőben kommunikálhatnak az intézmény munkatársaival.

Mivel ezek az iratok személyes adatokat vagy az adótitoktartási szabályok hatálya alá eső adatokat tartalmaznak, a kommunikációs csatornák használata a felhasználók kifejezett kérése és beleegyezése alapján történik.

A kérés a Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapjáról IDE kattintva tölthető le, a kitöltött kérést pedig a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail címre kell elküldeni. A kérés személyesen is kitölthető a Közpénzügyi Igazgatóság székhelyén. 

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Brassói Közjegyzői Kamara, amelyhez a Kovászna megyei közjegyzők is tartoznak, a közelmúltban egy együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében novembertől a Közpénzügyi Igazgatóság által kiállított adóügyi tanúsítványokat a megbízott közjegyzőnél lehet igényelni, így a lakóknak ezt már nem szükséges az intézmény székhelyén kérvényezni.

A gépjárművek adásvételi szerződései elektronikus úton is megköthetők

Az adótörvény értelmében a járművek adásvételi szerződése elektronikus formában is megköthető elektronikus aláírással. A megkötött szerződést az eladó és a vásárló fél szintén elektronikus formában továbbítja az adott település adóhivatalának és a gépjármű-bejegyzési részlegnek, hogy a járművet nyilvántartásba vegyék. 

Amennyiben a személy nem rendelkezik elektronikus aláírással, a kitöltött és aláírt szerződést a további szükséges dokumentummal együtt a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail címre szkennelt formában, .pdf kiterjesztésben szükséges elküldeni, feltüntetve a Megfelel az eredetinek" megjegyzéssel.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.