hu
 
Szerda, 2020. November 25.

Átfogó korszerűsítési munkálatok zajlanak Sepsiszentgyörgy közvilágítási rendszerén

2020.11.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén ősszel kezdett neki a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó átfogó munkálatoknak a Grigore Bălan tábornok sugárút, Lázár Mihály utca, valamint az 1918. december 1. utca által közrezárt lakónegyedben.

A munkálatok során a teljes közvilágítási rendszer megújul, kicserélik a földalatti vezetékeket, oszlopokat és ezek tartozékait.
A napokban a Zefír utcában és az Esthajnalcsillag utcában dolgoznak, ahol az időjárási körülmények függvényében december elejéig be szeretnék fejezni a föld- és betonmunkákat.

„Folyamatosan próbáljuk a közvilágítási rendszert a városban felújítani, elég jó ütemben haladunk. Az új rendszer egyrészt energiahatékonyabb, másrészt a városkép szempontjából és a tulajdonjogi szempontból is lényeges, mivel az önkormányzat tulajdonába kerül. A beruházás a közbiztonság szempontjából is fontos, hiszen jobban meg lesznek világítva a tömbházak közötti részek” – hangsúlyozta Antal Árpád polgármester.

Az első hónap Sepsiszentgyörgy alpolgármestereként
2020.11.25

Egy hónapja tölti be Vargha Fruzsina az alpolgármesteri tisztséget, az elmúlt hetek történéseiről és az ez idő alatt elindított projektekről sajtótájékoztató keretében számolt be.

Idén más formában kerül sor az adventi ünnepségre Sepsiszentgyörgyön
2020.11.25

Az óriás koszorúkat idén is felállítja az Önkormányzat és akárcsak az előző években, az ünnepvárás mind a négy vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát.

A nagycsaládos kártyával rendelkezők igényelhetik a számítástechnikai eszközök vásárlásának támogatását
2020.11.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a nagycsaládos kártyával rendelkező gyermekek online tanulásához szükséges hordozható és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja. 

Az óvónők is részt vehetnek az elektronikai eszközök vásárlását támogató programban
2020.11.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kiterjesztette a távoktatáshoz szükséges  számítástechnikai eszközök vásárlását támogató programját az óvónők részére is. A programban résztvevő pedagógusok november 27-ig jelentkezhetnek.

 

Változások a 2021-re vonatkozó parkolóbérletek és parkolódíjak kifizetésében
2020.11.19

Figyelembe véve, hogy a szükségállapot idején, valamint a vészhelyzet ideje alatt a fizetéses parkolás hónapokig fel volt függesztve Sepsiszentgyörgyön, az önkormányzat kedvezményeket biztosít azoknak a személyeknek, akik idén éves parkolóbérletet váltottak.