hu
 
Csütörtök, 2023. November 30.

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

2023.11.20

Hamarosan elkezdődik a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Az első gyertyát ezúttal december 3-án vasárnap, a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba.

Az ünnepségen léleknyitó, karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó. Az ünnepi alkalmat a Református Kollégium Refsonor kórusa teszi még emelkedettebbé Szilágyi Andrea felkészítő tanár irányításával.

Az ünnepi alkalmon Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első advent gyertyát. Ezt követően Ft. Ilyés Zsolt római katolikus plébános áldja meg az ünnepi koszorút. Az idei műsort Dancsuly Helga, a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársa vezeti.

Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizennegyedik alkalommal ünnepelünk együtt.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak